FTX Borsası'nın eski CEO'su dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı!

FTX'in eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık suçlamasıyla mahkemede suçlu bulundu.

FTX Borsası'nın eski CEO'su dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı!

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski Üst Yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama iddiasıyla yargılandığı ceza davasında jüri tarafından "suçlu" bulundu.

Kripto para borsası FTX, Kasım 2022'de iflas etmiş, şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried'ın da istifa ettiği açıklanmıştı. Bankman-Fried, Aralık ayında ABD'nin suç duyurusunun ardından Bahamalar'da gözaltına alınmış ve 21 Aralık 2022'de ABD'ye teslim edilmişti.

Dolandırıcılık suçlamalarını reddeden Bankman-Fried, hatalar yaptığını ancak hiçbir zaman fon çalmayı amaçlamadığını öne sürmüştü. Eski CEO'nun cezası, daha sonraki bir tarihte belirlenecek.

FTX Mağdurları Parasını Alabilecek Mi?

FTX müşterilerinin 8 milyar dolardan fazla parasının kaybolduğu iddiasıyla devam eden davada, jüri, Bankman-Fried'ı elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama da dahil olmak üzere 7 suçtan "suçlu" buldu.

Savcılarla işbirliği yapan tanıklar, "müşteri fonlarının kötüye kullanılması" kapsamındaki kararları veren kişi olarak Bankman-Fried'ı işaret etmişti. Savunma, Bankman-Fried'ın suçsuz olduğunu ve tanıkların ifadelerini ona yüklemek için teşvik edildiğini savunmuştu.

İkinci dava, FTX'in Bahamalar'daki genel merkezinden ABD'ye iade edilmesinin ardından getirilen ek suçlamaları ele alacak ve 2024 yılında yapılması planlanıyor.

Etiketler