Forbes'un her yıl açıklamakta olduğu Forbes 30 Altı 30 listesine kripto sektöründen 15 isim girmeyi başardı

Forbes'un 2021 yılı için yayınlamış olduğu 2021'in 30 Altı 30 listesinde 15 genç kripto para milyonerine yer verdi.

Forbes'un her yıl açıklamakta olduğu Forbes 30 Altı 30 listesine kripto sektöründen 15 isim girmeyi başardı

Listenin adı her ne kadar Forbes ''30 Under 30'' yani ''30 Altı 30'' olsa da, yıllık olarak açıklanmakta olan Forbes 30 Altı 30 listesi aslında 30 ve altı yaş grubundam 600 kişiden oluşmakta ve finans, oyun ve müzik gibi toplamda 20 farklı kategoriye ayrılmakta. Geride bıraktığımız 2020 senesinin listesinde kripto para sektöründen toplamda 2 kışiye listede yer verilmişti bu iki kişi ise: FTX ve Alameda Research Kurucusu Sam Bankman-Fried ve ABD merkezli ilk token arzı ve borsa platformu CoinList'in kurucu ortağı Brian Tubergen olmuştu.

Forbes, 1 Aralık'ta yayınlanan 2021 listesinde bulunan isimlerin toplamda 1 milyar dolardan fazla gelir elde ettiğini açıkladı. Listede Alameda Research Eş CEO'ları Caroline Ellison ve Sam Trabucco, OpenSea Kurucu Ortağı Alex Atallah ve PleasrDAO Kurucusu Emily Yang dahii olmak üzere kripto para sektöründe rol oynayan 15 kişiye yer verildi.

Finans kategorisi dışındaki kategorilerden sanat kategorisinde PleasrDao’dan Yang, satın aldığı etkileyici NFT koleksiyonlarıyla birlikte yer aldı. Yang, 2021'in Nisan ayında Edward Snowden'ın ilk NFT'sini 2.224 ETH bedel karşılığında satın almıştı. Blockworks Kurucu Ortakları Michael Ippolito ve Jason Yanowitz de kripto gazeteciliğinde gösterdikleri çabayla medya kategorisine yine kendine yer bulan sektördeki diğer isimler oldu.

Etiketler