Bugün piyasaların odağında TCMB Yatırımcı Toplantısı olacak

TCMB Yatırımcı Toplantısı, yurt içinde en önemli gündem maddesi olacak. Yurt dışında öne çıkan bir veri bulunmazken, merkez bankası yetkililerinin konuşmaları ile OPEC+ toplantısı takip edilecek.

Bugün piyasaların odağında TCMB Yatırımcı Toplantısı olacak

Bugün piyasaların odağında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Yatırımcı Toplantısı olacak.

Yurt dışında öne çıkan bir veri bulunmuyor. Merkez bankası yetkililerinin konuşmaları ile OPEC+ toplantısı izleniyor olacak.

Yurt içi gündem maddeleri:

Bugün yurt içi piyasaların odağında TCMB tarafından düzenli olarak yapılan yatırımcı toplantısı olacak. TCMB; yatırımcı, ekonomist ve analistlerle video konferans yoluyla görüşme gerçekleştirecek. Yerli yatırımcılarla yapılacak toplantının saat 11.00'de, yabancı yatırımcılarla yapılacak toplantının 16.00'da gerçekleştirilmesi bekleniyor.

11.30 - Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kasım ayına yönelik dış ticaret rakamlarını basın toplantısıyla açıklayacak.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri açıklanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek.

Yurt dışında öne çıkan veriler:

13.00 - Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı ve üretici enflasyonu verileri yayınlanacak. İşsizlik oranının yüzde 7,4'ten yüzde 7,3'e inmesi, üretici enflasyonunun aylık yüzde 3,8, yıllık yüzde 20,0 olması bekleniyor.

ABD'de Challenger tarafından açıklanan işten çıkarma verileri, işsizlik başvuruları, doğal gaz stokları bulunuyor.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ECB Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ve Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin konuşma yapacak yetkililer arasında yer alıyorlar.

OPEC+, üretim politikasını belirlemek için bakanlar arasında toplantı düzenleyecek.

Etiketler