Ferrari'den elektrikli otomobil müjdesi

Maranello firması 2025'te sıfır emisyonlu bir spor otomobilin geldiğini duyurdu.

Ferrari'den elektrikli otomobil müjdesi

Ferrari, diğerleri otomotiv devleri gibi elektrikli araba üretimine geçiyor. Sadece sıfır emisyonlu araçlar üretme kararı alan elektrikli bir MC 20, Jaguar ve Alpine programlayan Porsche, Lotus, Pininfarina, Maserati'den sonra sıra Maranello firmasının elektriğe dönüştürülen spor markaları çemberine giriyor.

Aslında Ferrari, Avrupa Komisyonu'nun karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olmak için kirlilik kontrol standartlarının sıkılaştırılmasına karar vermesini beklemedi. Ferrari yalnızca belirli metropollerin merkezindeki bir sonraki trafik yasağı önlemlerine değil, aynı zamanda her yerde ortaya çıkan ve çok fazla CO2 yayan araçların satışını kademeli olarak yasaklayacak olan İklim yasalarına da uyum sağlıyor. Fransa'da Parlamento üyeleri, 2030'da 123 gr'dan fazla CO2 yayan otomobillerin satışının yasaklanması yönünde oy kullandı.

John Elkann, hissedarların yıllık toplantısında bu nedenle, Ferrari'nin 2025'te yüzde 100 elektrikli bir araç pazarlayacağını duyurdu. Özelliklerini öğrenmek için henüz biraz erken, ancak bir devrimden bahsedebiliriz çünkü bir Ferrari her şeyden önce bir ses, bir müzik. Hibrit motorlu Ferrari ve son zamanlarda plug-in hibrit motora sahip SF90 Stradale ile Ferrari, modellerinin elektrifikasyon yoluna çoktan başladı. İlk yuzde100 elektrikli aracı ortaya çıktığında, Maranello tarihindeki ilk SUV'u piyasaya sürmüş olacak. Sadece bu yıl, Ferrari üç yeni modeli duyuruyor: Portofino, SF90 Spider ve 488 GT Modificata. İtalyan üretici geçen yıl 9.119 araç üretti.

Etiketler