Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

SON DAKİKA HABERİ: Tiyatrocu Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

Orta oyuncuları Twitter'dan yaptığı açıklamada usta sanatçı Ferhan Şensoy'un ölüm haberini şu cümlelerle paylaştı: Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun…

FERHAN ŞENSOY KİMDİR?

Ferhan Şensoy 26 Şubat 1951, Çarşamba, Samsun, Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, tiyatro, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı; Ortaoyuncular tiyatro topluluğu'nun kurucusudur.

1951'de Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğan Ferhan Şensoy'un annesi Müjgan Şensoy ilkokul öğretmeni, babası Yusuf Cemil Şensoy ise tüccar ve o dönem Çarşamba belediye başkanıydı.

İlk öykü ve şiirleri Yeni Ufuklar ve Soyut dergilerinde 1969 senesinde yayınlanan Şensoy'un, yazdığı skeçler de Devekuşu Kabare'de 1970 senesinde oynanmaya başladı.Galatasaray Lisesi'nde de bir müddet okuyan Şensoy, 1970 senesinde Çarşamba Lisesi’nden mezun oldu.1971 senesinde Grup Oyuncuları çatısında ilk uzman oyunculuk deneyimini yaşamakta olan Şensoy, 1972-1975 seneleri arasında Fransa ve Kanada'da tiyatro eğitimine ve çalışmalarına Jerome Savary, Andre-Louis Perinetti gibi isimlerle devam ederken Montreal'de Ce Fou De Gogol adlı oyunuyla 1975'te En İyi Yabancı Yazar ödülünü aldı. Yine Montreal’de Theatre De Quatre - Sous’da da, yönetmenliğini yapmış olduğu, Harem Qui Rit isimli müzikalde oynadı. Aynı yıl Türkiye'ye döndü.

Etiketler