Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul edildi

Avusturya'da Amerika'nın girişimi ile gözaltına alınan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul edildi.

Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul edildi

Türkiye'nin, hakkındaki "rüşvet vermek ve kara para aklamak" gibi suçlardan aranırken ülke dışına kaçan ve Avusturya'da Amerika'nın girişimi ile gözaltına alınan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul edildi.

T24'te yayınlanan habere göre Korkmaz'ın avukatı Murat Volkan Dülger, Wels Mahkemesi'nin Türkiye'nin başvurusunu kabul ettiğini, müvekkili hakkında devam etmekte olan Amerika'ya iade talebinin incelenmesinin ardından durumun netleşeceğini söyledi. Dülger, "Mahkemenin ve nihai karar mercii olan Avusturya Adalet Bakanlığı'nın vereceği karar uyarınca müvekkilin Türkiye'ye gelmesi mümkün olabilecektir" dedi.

Korkmaz'ın avukatı Murat Volkan Dülger, Twitter hesabından konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul edildi - Resim : 1

Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul edildi - Resim : 2

Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul edildi - Resim : 3

Korkmaz, Amerika ve Türkiye Tarafından Kırmızı Bültenle Aranıyordu

Hakkındaki kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamaları sebebiyle kırmızı bültenle aranan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz Amerika'nın talebi üzerine 19 Haziran'da Avusturya'da yakalandıktan sonra tutuklanmıştı.

Korkmaz'ın tutukluluk süresi 22 Eylül'e kadar uzatıldı.

Amerika'nın Utah eyaletinde görülen davada Sezgin Baran Korkmaz'ın iş ortaklığı yapmış olduğu Kingston Kardeşler ve Lev Aslan Dermen'in (Levon Termendzgyan) vergi bağlantıları ile Amerikan Vergi Dairesi'ni (IRS) dolandırarak elde ettikleri paraları akladıkları iddiaları inceleniyor.

Türkiye'de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, geçen sene SBK Holding ve holdinge bağlı altı şirketin hesaplarında yapmış olduğu araştırmalarda 132 milyon dolar kara para aklandığını belirlemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Korkmaz, gerçeğe aykırı belge düzenlemek, kara para aklamak ve Amerika hazinesini 511 milyon dolar zarara uğratmak gibi suçlamalardan yargılanıyor. Korkmaz, Türkiye ve Amerika tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.

Etiketler