Fed/Williams: Ekonomik desteği geri çekmek için hazır değiliz

New York Fed Başkanı Williams, ekonomiye sağlanan desteğin geri çekilmesi için erken olduğunu söyledi.

Fed/Williams: Ekonomik desteği geri çekmek için hazır değiliz

New York Fed Başkanı John Williams, salgın sürecinden toparlanma konusunda belirsizliğe değinerek Fed'in ekonomiye sağlamış olduğu desteği geri çekmeye başlaması için erken olduğunu söyledi.

''Ekonominin hızlı bir şekilde iyileşmekte olduğu açık ve orta vadeli görünüm iyi durumda.'' şeklinde konuşan Williams, ''Fakat veriler ve koşullar, Federal Açık Piyasa Komitesinin ekonomik toparlanmaya güçlü destek sağlama yönündeki para politikası duruşunu değiştirmesi için beklendiği kadar iyi durumda değil.'' ifadelerini kullandı. 

Fed yetkililerinin birçoğunun varlık alımlarının azaltılmasından söz ettiklerinin farkında olduğunu söyleyen Williams, ancak kendisinin böyle bir adım için çağrıda bulunmaya hazır olmadığını ve Fed üyelerinin tahvil alımlarının yavaşlatılması için henüz görüşme gerçekleştirmediklerini söyledi.

Williams, ''Evet bir miktar ilerleme sağladık. İstihdamda da ilerleme kaydedildi. Enflasyonda kesinlikle büyük bir artış var. Fakat benim bakış açımdan bakıldığında Fed'in istihdam ve enflasyon hedeflerine doğru önemli ilerlemenin başarılmasından çok uzağız.'' dedi.

Ters repo kolaylığının yüksek kullanımı beni korkutmuyor

Williams, para piyasası fonları ve diğer şirketlerin ellerindeki nakiti ters repo kolaylığını kullanarak Fed'e park etmelerinin ve ters repo hacminin rekor kırmasının kendisini korkutmayacağını açıkladı.

Ters repo kolaylığının kısa vadeli faiz oranları için bir taban oluşturmasına yardım etmek için ortaya konduğunu aktaran Williams, ters repo kolaylığının hedeflendiği gibi çalışmakta olduğunu iddia etti.

''Ters repo kolaylığı etkili bir araç ve kullanım miktarlarının artması ya da daha da yükselip yükselmeyeceği beni kaygılandırmıyor.'' şeklinde konuşan Williams, ''Kullanımda artış, yalnızca bu aracın planlandığı gibi çalıştığının bir işareti olur.'' dedi.

Etiketler