Fed Başkanı Powell: Ekonomi iyileşme kaydetmeye devam ediyor

Fed Başkanı Powell, ekonominin toparlanmayı sürdürdüğünü aktararak gelecek aylarda istihdamda büyümenin toparlanmasını beklediğini söyledi.

Fed Başkanı Powell: Ekonomi iyileşme kaydetmeye devam ediyor

Fed Başkanı Jerome Powell, ekonominin salgının etkilerinden toparlanmayı sürdürdüğünü aktararak gelecek aylarda istihdamda büyümenin toparlanmasını ve geçici enflasyon baskılarının hafiflemesi beklediğini söyledi.

Bugün Temsilciler Meclisi Koronavirüs Krizi Alt Komitesi'ne yapacağı sunumu önceden basına dağıtan Powell, bu sunumunda cari para politikasının ayrıntılarına yer vermediği gibi Fed'in fiyatlardaki hızlı yükseliş nedeniyle ekonomiye desteğinin bir kısmını geri çekme planlarını hızlandırması olasılığını ele almadı.

Ekonominin bu yıl hızlı bir büyüme kaydetmekte olduğunu ve istihdam piyasasının iyileşme sürecinde dalgalı seyrettiğini belirten Powell, ''İstihdam artışı; aşılamanın artması, aşağı yönlü baskısı süren salgın ile ilişkili faktörlerin hafiflemesiyle beraber gelecek aylarda toparlanacak.'' dedi. Powell, enflasyonda son döneme kaydedilen artışın arz tarafında salgın ile ilgili yaşanan darboğazlar gibi azalacağını belirtti.

Powell ayrıca, ''Aşılamada ilerlemenin sürmesi daha normal ekonomik koşullara bir dönüşü destekleyecek.'' sözlerini de ekledi.

Etiketler