Fed'in varlık azaltımı 2022'ye kalabilir

Vontobel'e göre Fed'in varlık azaltımı 2022 yılına kalabilir.

Fed'in varlık azaltımı 2022'ye kalabilir

Varlık yönetim şirketi Vontobel, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlama planını 2022 yılına erteleyebileceğini belirtti.

Cuma günü başlayacak Jackson Hole toplantılarının temasının ''İnişli Çıkışlı Bir Ekonomide Ekonomi Politikası'' olarak belirlendiğine işaret eden Vantobel'in şirket tahvilleri bölümü başkanı Mondher Bettaieb-Loriot, belirlenen temanın toplantılarda istihdam resmindeki belirsizliğe ve dijitalleşmeye, teknolojik gelişime bağlı olarak artan gelir eşitsizliğine odaklanılacağına işaret ettiğini vurguladı.

Bettaieb-Loriot, şu ifadeleri kullandı:

''Toplantının teması, Fed'in istihdam piyasası geniş tabanlı ve kapsayıcı kazanımlar ortaya konmadıkça varlık alımlarını azaltmayı düşünmesinin olası olmadığına işaret ediyor. Bu sebeple, Jackson Hole toplantılarında konuşulsa da varlık alımlarını azaltımı konusunda 2022 yılına kadar eyleme geçilmeme ihtimali var.'' 

Fon yöneticisi, Delta varyantının yayılmaya devam etmesinin ekonomi için yarattığı risklerin de Fed'in varlık alımlarını azaltmayı ertelemesi için bir başka sebep olabileceğini aktardı.

Etiketler