Fed üyeleri varlık alımlarının azaltılması konusunda anlaşmaya yaklaştılar

Fed üyeleri varlık alımlarının azaltılmaya başlanmasında bir uzlaşma noktasına geliyorlar.

Fed üyeleri varlık alımlarının azaltılması konusunda anlaşmaya yaklaştılar

Fed üyeleri, hali hazırda ayda 120 milyon dolar olan varlık alımlarının azaltılmaya başlanması hakkında uzlaşmaya doğru gidiyorlar.

San Francisco, Boston, Dallas ve St. Louis Fed başkanları yaptıkları açıklamalarda, varlık alımlarında azaltımının en geç 3 ay içerisinde başlaması ve alımların 2022 yılının ortasına kadar bitirilmesine destek verdiklerini söylediler.

St. Louis Fed Başkanı Bullard, Fed'in Hazine kağıdı alımlarını aylık 20 milyar dolar ve mortgage destekli menkul kıymet alımlarını 10 milyar dolar azaltmaya önümüzdeki ay başlaması gerektiğini vurgularken, alımların 2022 yılı mart ayına kadar bitirilmesini istediğini söyledi.

Dallas Fed Başkanı Kaplan ise gelecek ay itibarıyla Hazine kağıdı alımlarının aylık 10 milyar dolar ve mortgage destekli menkul kıymet alımlarının dolar azaltılmasını istediğini belirtirken, varlık alım programının 8 ay içinde tamamlanması taraftarı olduğunun altını çizdi.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, mortgage destekli menkul kıymet alımlarının Hazine kağıdı alımlarından önce azaltılması taraftarı olduğunu ifade ederken, ekonomide güçlü büyümenin sürmesi durumunda alımların 2022 ortasına kadar bitirilmesini destekleyeceğini aktardı.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly de varlık alımlarının bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başlarında azaltılması taraftarı olduğunu vurguladı.

Etiketler