Fed Bej Kitap Raporu: ABD ekonomisi daha fazla güç kazandı

Fed, temmuz ayına ilişkin yayınlanan Bej Kitap raporunda, ülke ekonomisinin daha fazla güçleneceğini aktararak, çoğu işletmenin önümüzdeki aylarda fiyatlarda daha fazla yükseliş beklediğini belirtti.

Fed Bej Kitap Raporu: ABD ekonomisi daha fazla güç kazandı

Fed, Amerika ekonomisinin durumuna yönelik değerlendirmelerin yer aldığı 'Bej Kitap' raporunun temmuz sayısını yayınladı.

Bankanın12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, ''ABD ekonomisi mayıs ayı sonundan temmuz başına kadar daha fazla güç kazandı.'' değerlendirilmesi yapıldı.

Raporda, ortalamanın üzerinde büyüme kaydeden sektörler arasında ulaşım, turizm ve seyahatin yanında imalat ve finansal olmayan hizmetlerin de bulunduğuna işaret edilerek enerji piyasalarının ise hafif bir iyileşme kaydettiği belirtildi.

Talebe ilişkin görünüm biraz daha iyileşti

Malzeme ve işçi eksikliği, teslimat gecikmeleri ve pek çok tüketim malının düşük stokları da dahil olmak üzere arz açısından görülen aksaklıkların daha yaygın hâle geldiği belirtilen raporda, sorunlu stokların istikrarlı talebe rağmen araç satışlarında biraz düşüşe yol açtığı ve konut satışlarının sınırlı arza karşın hafif bir yükselme gösterdiği kaydedildi.

Raporda, otomobil dışı perakende satışlarının ılımlı bir hızla büyüdüğü ve Kovid-19 pandemisiyle ilgili endişelerin azalmasının turizmi canlandırdığı aktarıldı.

Talebe ilişkin görünümün daha da iyileştiği aktarılan raporda, ancak birçok kişinin arz kısıtlarının hafifletilmesi konusunda belirsizlik veya karamsarlık hissettiği belirtildi.

İstihdamda artış görüldü

Raporda, bölgelerin 4'te 3'ünün istihdamda hafif ya da ılımlı, geri kalanının orta ya da güçlü yükselişler bildirdiği açıklandı.

Ücretlerin ortalama olarak ılımlı bir hızda yükseldiğinin altı çizilen raporda, düşük ücretli işçilerin ortalamanın üzerinde ücret artışlarından faydalandığı belirtildi.

Raporda, iş gücü eksikliğinin olduğu aktarılarak bazı bölgelerdeki şirketlerin işçi bulma zorluğunun sonbaharın başlarına kadar sürmesinin beklendiği ifade edildi.

Etiketler