Fed başkanlarından varlık alımlarının azaltılması hakkında açıklama

Fed başkanları George, Daly ve Kaplan varlık alımlarının azaltılması ve Fed'in para politikası hakkında açıklamalarda bulundu.

Fed başkanlarından varlık alımlarının azaltılması hakkında açıklama

Fed başkanları George, Daly ve Kaplan varlık alımlarının azaltılması ve Fed'in para politikası hakkında açıklamalarda bulundu. 

George: Normal para politikasına geçiş için ayarlamaların yapılması zamanı geldi

Kansas City Fed Başkanı Esther George, politika yapıcıların enflasyon tahminlerini yakından takip etmeleri gerektiğini belirtti.

Tüketicilerin artık enflasyon konusunda 10 yıl önceye oranla çok daha dikkatli olduklarını vurgulayan George, ''Politika yapıcılar enflasyon beklentilerini dikkatle izlemek durumundalar.'' ifadelerini kullandı.

Şirketlerin 5 yıl önceye göre daha fazla fiyatlama gücüne sahip oldukları bir noktada bulunduklarını da aktaran George, ekonominin bugün olduğu noktada sıkı para politikasına ihtiyaç duymadığını söyledi. 

George, bununla beraber ekonomik toparlanmanın devam ettiği ortamda olağandışı para politikasından daha normal bir para politikasına geçiş için gerekli ayarlamaların artık yapılabileceğini belirtti.

Daly: Varlık alımlarının azaltılmasını konuşmaya başlamak için uygun bir zaman

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, varlık alımlarının azaltılmasını konuşmaya başlamak için uygun zamanda olunduğunu söyledi.

Sonbahar dönemi ve sonrası için ekonomi hakkında iyimser olduğunu söyleyen Daly, Delta varyantının toparlanmayı sekteye uğratmasını beklemediğinin altını çizdi.

Daly, ''Gelinen noktada ekonomiye ilişkin teşvikleri geri almayı konuşmaya başlamak için uygun. Bu sürecin başlangıç noktası varlık alımları olmalı.'' ifadelerine yer verdi.

Başkan, istihdam piyasasında Fed'in tam istihdam hedefine doğru ilerleme gördüğünü de aktardı.

Kaplan: Fed, varlık alımlarını azaltmaya ekim ayında başlamalı

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, bankanın varlık alımları azaltma duyurusunu eylül ayında yapması ve alımların azaltılmasına ekim ayında başlaması gerektiğini söyledi.

Kaplan, Fed'in varlık alımlarını azaltma konusunda ekim ayında adım atmasının ardından gelecek faiz artırımlarında daha sabırlı olma imkanı tanıyacağı yönündeki görüşünü yineledi.

Başkan, şu anda ekonomide yaşanan sorunların talep değil arz kaynaklı olduğunu ifade ederken bu ortamda yapılan 120 milyar dolar tutarında aylık varlık alımlarının ekonomiye destek sağlayacağını düşünmediğini aktardı.

Etiketler