Fed Başkanı Powell: Enflasyon beklenenden daha kalıcı olabilir

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisine ilişkin yaptığı açıklamalarda, ekonomik toparlanmanın çok dengesiz olduğunu ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğini belirtti.

Fed Başkanı Powell: Enflasyon beklenenden daha kalıcı olabilir

Fed Başkanı Jerome Powell, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Genel Müdürü Agustin Cartens ve Güney Amerika Rezerv Bankası (SARB) Başkanı Lesetja Kganyago, Kovid-19 salgının ardından merkez bankalarının karşı karşıya olduğu parasal ve finansal istikrar zorluklarına yönelik düzenlenen bir panelde bir araya geldi.

Powell, panelde yaptığı konuşmada, ekonomik toparlanmanın 'çok dengesiz' olduğunu ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğini söyledi. Faizleri artırmak için erken olduğunun altını çizen Powell, ''Sabırlı ve çok dikkatliyiz.'' dedi.

Varlık alımlarını azaltmaya yakın olduklarını aktaran Powell, ''Enflasyonun ısrarlı bir şekilde daha yüksek düzeylere çıkması konusunda ciddi bir risk görseydik, fiyat istikrarını korumak için araçlarımızı kullanırdık.'' ifadelerine yer verdi.

Powell konuşmasında, mevcut yüksek enflasyon oranlarının, fiyat belirleyicilerinin gelecekte gereğinden fazla yüksek enflasyon olacağı beklentisine neden olduğun belirtti.

Enflasyonun yükselmesine sebep olan küresel tedarik zinciri kırılmalarının beklenenden daha uzun sürebileceğini söyleyen Powell, bu durumun büyük olasılıkla gelecek yıla kadar süreceğini açıkladı.

Etiketler