Tesla hisselerinde yeni rekor kaydedildi

Tesla hisseleri 903,32 dolarla gün içinde rekor düzeyini tekrarladı. Şirketin piyasa değeri 902 milyar dolar olarak kaydedildi.

Tesla hisselerinde yeni rekor kaydedildi

Tahmin edilenin üzerinde kâr açıklayan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisselerinde yeni rekor kaydedildi.

Şirket hisseleri 903,32 doları görerek gün içindeki yeni rekor düzeyini gördü. Bundan önce şirketin hisseleri 25 Ocak tarihinde 900,40 dolarla gün içi rekorunu kaydetmişti.

Son rekorun ardından şirketin piyasa değeri 902 milyar dolara ulaştı.

Üçüncü çeyrek kârı beklentileri aştı

Tesla Inc., rekabet hâlindeki otomobil üreticileri için engel oluşturan yarı iletken darlığını ve tedarik zinciri zorluklarını aşarak kâr tahminlerini geçmeyi başardı.

Palo Alto, Kaliforniya merkezli şirketten Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, üçüncü çeyrekte düzeltilmiş hisse başına kâr 1,86 dolar oldu. Analistlerin beklentilerinin ortalamasına göre hisse başına kârın 1,67 dolar düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Bu sonuçlar, 18 yıllık elektrikli otomobil üreticisinin üst üste dokuzuncu çeyrekte kâr açıkladığını ve bunun limanlardaki sıkışıklık ve hatta Çin'de fabrikaların tam kapasitede çalışmasını zor duruma getiren elektrik kesintileri gibi engellere rağmen gerçekleştiğini gösteriyor.

Şirketin üçüncü çeyrekte kaydettiği gelir ise Wall Street beklentilerinin altında geldi.

Elon Musk'ın elektrikli araç ve temiz enerji şirketinin geliri yüzde 57 artışla 13,8 milyar dolara yükseldi fakat 13,9 milyar dolar olan beklentilerin altında kaldı.

Etiketler