Faiz oranlarında da düşüşe geçilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zamanında aldıkları tedbirlerle Türkiye ekonomisinin 2000 senesinde yüzde 1,8 oranında büyüdüğünü belirtti.

Faiz oranlarında da düşüşe geçilecek

Erdoğan, “Böylece G-20 ülkeleri arasında Çin ile birlikte pozitif büyüme kaydeden 2 ülkeden biri olduk. Güçlü yatırımlar özel tüketim ve dış talebin desteği ile büyüme yıllık yüzde 7 seviyesine ulaştı. Salgın döneminde imalat sanayimizi ayakta tutmak için verdiğimiz destekler şu anda neticelerini veriyor. Yani beklenenin çok daha üzerinde bir büyümeyi yakalayacağımızı umuyoruz. 2019 yılı 3. Çeyreğinden bu yana ilk defa pozitif döndü ve bu katkı 1,1 puan olarak gerçekleşti. Ve ben şu anda çok açık ve net söylüyorum yüzde 7’nin üzerinde bir büyümeyi biz yakalayacağız. Ve bir diğeri de 2021 yılı ikinci çeyreğinde sanayi üretimi ve düşük bazın da katkısıyla yıllık yüzde 20 civarında bir büyüme gerçekleşmesini tahmin ediyorum. Enflasyon noktasında da ben özellikle şu anda ağustos ayını geride bıraktığımızda biz ağustos ayıyla birlikte de enflasyonda da düşüş göreceğiz ama bunun oranı şuanda bulunduğumuzun altında olur. Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Düşük faiz de bize düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı ile beraber de artık biz düşük enflasyona geçeceğiz” dedi.

Erdoğan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve kapalı Maraş bölgesinin açılmasına yönelik, “Biz bir 50 yıl daha bekleyemeyiz. Ne yapılacaksa artık yapılmalıdır. O günden bugüne kuzeyi Avrupa birliği hep maalesef yalanla oyalamıştır. Yalanla vermesi gereken taahhütlerini yerine getirmemiştir. Kıbrıs’ı şu an tanıyan kim var sadece biz varız. Biz rahatlıkla huzur içinde gittik. Ama şu anda kapalı Maraş açıldı mı açıldı. Orayla ilgili de ne gibi adımlar atılacağını uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa biz o adımlarımızı atarız” dedi.

AĞAÇ İŞİ BİZİM İŞİMİZ

Gündemle ilgili olarak da Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarında yanarak kül olan ağaçlar ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Şu ana kadar da tabii yaklaşık 5,5 milyar ağacı diken bir iktidarız. Buna devam edeceğiz. Ve bu yanan tüm yerleri yemyeşil hale getireceğiz. Ama fidanlarla getireceğiz ama ağaçlarla getireceğiz. Bir ağaç bir fidan dikmek noktasında kararlı olsunlar ve hep beraberce bu alanları ayağa kaldıralım” dedi.

Etiketler