Facebook'un ikinci çeyrek geliri 29 milyar dolar

İkinci çeyrek bilançosunu açıklayan Facebook'un kârı yüzde 101 artarak 10.4 milyar dolara kadar yükseldi.

Facebook'un ikinci çeyrek geliri 29 milyar dolar

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'un geliri, bu senenin ikinci çeyreğinde tamı tamına yüzde 56 artarak 29 milyar dolar seviyesine merdiven dayamış durumda.

Facebook, nisan-haziran dönemine ait bilançosunu açıkladı

Bununla birlikte, şirketin ikinci çeyrekte elde etmiş olduğu gelirler toplamı, geçen senenin aynı dönemine nazaran yüzde 56 artışla 29 milyar dolar seviyesine kadar ulaştı. Facebook, 2020'un aynı döneminde 18,7 milyar dolar gelir elde edebilmişti. Şirketin net kârı da ikinci çeyrekte yüzde 101 artışla 10,4 milyar dolara yükseldi. Facebook, 2020'nin Nisan-Haziran döneminde 5,2 milyar dolar net kâr elde etmişti. Facebook'un 2020'nin ikinci çeyreğinde 1,80 dolar olan hisse başına kârı da bu senenin aynı döneminde 3,61 dolara yükseldi.

Facebook'un günlük ve aylık aktif kullanıcı sayısında da bu dönemde artış görülmesi reklam gelirlerinin artmasına da sebep oldu. Günlük aktif kullanıcı sayısı, haziran ayı itibarıyla senelik bazda yüzde 7 artarak 1,91 milyara ulaştı. Sosyal medya platformu sitesinin aylık aktif kullanıcı sayısı da aynı dönemde yüzde 7 artışla 2,9 milyar dolar oldu. Şirket, senenin ikinci yarısında gelir artışının yavaşlamasının beklendiğini bildirdi.

Etiketler