Evergrande'nin, Hong Kong'daki endeksten çıkartılmasına karar verildi

Son dönemde içinde bulunduğu kriz yüzünden piyasada ciddi bir volatilite sorunu yaratan Çinli emlak devinin Hong Kong Hang Seng Çinli Şirketler Endeksi'nden çıkarılacağı açıklandı.

Evergrande'nin, Hong Kong'daki endeksten çıkartılmasına karar verildi

Borç krizi yaşamakta olan Çinli emlak devi Evergrande'ye Hong Kong'dan kötü haber geldi.

Şirketin Hang Seng Çinli Şirketler Endeksi'nden çıkarılacağı açıklandı. Şirketin hisseleri 6 Aralık'tan itibaren ilgili endekste işlem görmeyecek.

Evergrande son zamanlarda varlık satışları ile içinde bulunduğu mali krizden çıkmaya çalışmasıyla gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Evergrande Group, HengTen Networks Group Ltd.’deki tüm payını bir hayli çok büyük bir zararla satmayı planladığını açıklamıştı.

Hong Kong Borsası’na tarafından yayınlanan bildiride, Evergrande şirketinin söz konusu hisseleri Allied Resources Investment Holdings Ltd.’ye hisse başına 1,28 Hong Kong dolarına satacak.

Şirket bu satıştan 273 milyon dolar elde edecek ve bu işlem sonucu 8,5 milyar Hong Kong doları (1,1 milyar dolar) zarar etmeyi beklediğini kaydetti.

Evergrande Eylül ayında bölgesel bir Çin bankasındaki payını yaklaşık 1,6 milyar dolara satmak için anlaşmaya varmıştı fakat temerrüte düşme ihtimalinden dolayı bu satış gerçekleşememiş ve hissenin değeri çok ciddi oranda gerilemişti.

Etiketler