Evergrande krizi Bitcoin ve altcoinleri nasıl etkiledi?

Evergrande, temerrüde düşmediğini bildirse de bu konudaki iddialar finansal piyasaları etkiledi.

Evergrande krizi Bitcoin ve altcoinleri nasıl etkiledi?

Bitcoin fiyatı, geçtiğimiz günlerde kısa bir sürede yaklaşık yüzde 8 düşüşle bir FUD'nin (korku, şüphe ve belirsizlik) kurbanı oldu. Borçlu Çinli emlak devi Evergrande'nin 148 milyon dolar tutarında bir tahvil ödemesinde temerrüde düşebileceğine yönelik haberler, fiyatların yüzde 5 civarında gerilemesine sebep olduğu için kripto para piyasası sarsıntıya uğradı.

Evergrande ile ilgili iddialar, Bitcoin ve altcoinlerin fiyatını düşürdü

Evergrande başta bildirildiği gibi temerrüde düşmemiş gibi görünse de iddialar finansal piyasaları etkilemek için yeterli bir etkendi. Fiyatlar, ödemesiz döneme ilişkin son tarih dün sona erdiği için firmanın ödemeyi son anda yapabilmesiyle istikrar kazandı. Fakat haberlerden, özellikle Bitcoin olumsuz etkilendi. Evergrande krizi finansal sistemde sarsıntılara sebep olduğunda, traderlar kutuplaştıkça Bitcoin de yüzde 12,7 civarında düşüş gösterdi.

Bazı iddialar, birtakım kripto para yatırım şirketlerinin Evergrande'nin tahvillerine yatırım yaptığına işaret ediyor. Evergrande'nin çöküşünün de bu firmalara yansıyıp kripto para alanını negatif etkileyeceği öngörülüyor. Fakat buna yönelik kesin bir bilgi de yok.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler