Ev Almak İsteyenlere Müjdeli Haber Geldi! Sadece Bu Kişiler Alacak!

Ülkemizin ekonomisine en büyük katkıyı yapan inşaat sektörü, yıllardır birçok farklı alanın kalkınmasında da etkili bir rol oynamıştır.

Ev Almak İsteyenlere Müjdeli Haber Geldi! Sadece Bu Kişiler Alacak!

Ülkemizin ekonomisine en büyük katkıyı yapan inşaat sektörü, yıllardır birçok farklı alanın kalkınmasında da etkili bir rol oynamıştır. Fakat son dönemlerde görüyoruz ki, hem yatırımcılar hem de inşaat sektörünü yakından takip eden kişiler, inşaat sektörünün dışında yatırımlar yapmaya başlamış durumdadır. Bu durumu kontrol altına almak ve bireylerimizin tekrardan konut sektörüne yönelmesi için hem devletimiz hem de bankacılık sektöründeki firmalar ciddi adımlar atmaya başladılar. Şuan bakıldığı zaman, en büyük hamleyi QNB Finansbank’ın yaptığını görmekteyiz. Öyle ki QNB Finansbank konut kredisinde vadelerini 180 aya çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde çok yüksek bir bedel ödeyerek Finansbank’ı satın alan QNB (Qatar National Bank), köklü banka kuruluşlarından önce böyle bir hamle yaparak herkesi oldukça şaşırttı. Birçok banka, sunmuş olduğu konut kredileri için en fazla 120 aya kadar vade süresi verebiliyordu. QNB Finansbank’ın konut kredilerini 180 aya çıkartması ile birlikte, konut sahibi olmak isteyen kişiler için de yeni bir ışık yakılmış oldu. Uzun vade süreleri ile kira ödercesine ev sahibi olacak kişiler, aynı zamanda da düşük faiz oranlarından faydalanarak, daha az borcu sırtlanmış olacaklar. Çünkü QNB Finansbank konut kredisi için vade sürelerini 180 aya çıkarıp, vade oranlarını da 1.25 olarak sabitledi. Fakat bu faiz oranları, vade oranları azaldıkça düşmektedir.

QNB Finansbank Konut Kredisi Hesaplama


QNB Bank tarafından sunulan 180 ay vadeli ihtiyaç kredisinde, 1,25 faiz oranı karşınıza çıkacaktır. Eğer vade oranlarını eski sistemde olduğu gibi 100 ya da 120 ay olarak düşünürseniz, faiz oranları bu durumda %0,99 olarak karşınıza çıkacaktır. Örnek bir hesaplama yapacak olursak; almak istediğiniz konutlar için 200 bin liraya ihtiyaç duyduğunuzu varsayalım. Bunun için QNB Finansbank şubelerine giderek 180 aylık bir konut kredisi başvurusu yaptığınız zaman , aylık ödemek zorunda olacağınız konut kredisi bedeli, 2.799,17 TL olacaktır. Kredi tahsis tutarları, ekspertiz raporu ücreti ve diğer dosya masrafları ile faizler eklendiği zaman geri ödeyeceğiniz konut kredisi tutarı, 200 bin lira için 503.850,60 olacaktır.

Elbette bu krediyi kullanırken de size sorulacak ilk sorulardan biri “kredi notun kaç ?” olacağından, başvuru öncesi kredi notunuzla ilgili de kafanızda az çok bir öngörü olmalıdır. QNB Finansbank 180 ay vadeli kredileri umarız sizin de işinize yarar…