Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı yapacak! İşte, detaylar…

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından 85 bin personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Konuyla ilgili detaylar geldi mi?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı yapacak! İşte, detaylar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde resmi twitter hesabı üzerinden binlerce sağlık personeli alımı yapılacağı duyurulmuştu. Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamada:

"Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Sağlıkta 'Beyaz Reform'a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın” denilmişti.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama sonucu 85 bin personel alınacağı duyurulmuştu. Fakat alımın ne zaman yapılacağıyla ilgili henüz tarih açıklaması yapılmadı. Bizim tahminlerimize göre 2023 yılında alım yapılacağı düşünülmektedir. Henüz resmi olarak açıklanan bir tarih olmadığı için sizlere şu tarihtir diyemiyoruz.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş dağılımı

Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak 85 bin personel alımıyla ilgili kadro ve branş dağılımı henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili yeni açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuru şartları

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuru şartları henüz belli olmadı. Fakat Mart 2022 de duyurulan ve alımı yapılan 10 bin personel alımı başvuru şartlarıyla benzerlik göstereceğini düşünürsek 10 bin personel alımı başvuru şartları arasında:

  • 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yapılacaktır.
  • 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.
  • Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir.
  • Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.