Euro Bölgesi'nde büyüme, enflasyonun gölgesinde kaldı

Euro Bölgesi üçüncü çeyrekte önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 oranında büyüme gösterdi.

Euro Bölgesi'nde büyüme, enflasyonun gölgesinde kaldı

Euro Bölgesi üçüncü çeyrekte önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 oranında büyüdü. Ekonomistlerin beklentisi büyümenin yüzde 3,5 olması yönündeydi. Büyüme, beklentileri aşarken bölgede enflasyondaki yükseliş ivmesinin de sürdüğü görüldü.

Euro Bölgesinde büyüme ekonomist beklentilerinin üzerine çıkarken, enflasyondaki artış ekonomik performansı gölgede bıraktı. Enflasyon 13 yılın zirve düzeylerindeki seyrine devam etti.

Euro Bölgesinde üçüncü çeyrekte ekonomi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 oranında büyüdü. Ekonomistlerin beklentisi bölgenin bu dönemde yüzde 3,5 büyümesi yönündeydi.

Çeyreklik bazda bakıldığında büyümenin yüzde 2,2 olduğu görüldü. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 2,1 olarak belirlenmişti.

Çeyreklik bazda bakıldığında büyümenin yüzde 2,2 olduğu görüldü. 

İtalya ve Fransa'daki büyüme performansı da beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti. İspanya ve Almanya'da ise büyüme beklentilerin altında kalsa da ivmesini sürdürdü. Alman ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 2,5 oranında büyüdü.

Enflasyonda yükseliş devam ediyor

Enflasyondaki yükseliş ivmesi ekim ayında da devam etti.

Euro Bölgesinde tüketici fiyatları ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 artış gösterdi.

Aylık olarak bakıldığında ise fiyatların yüzde 0,8 arttığı görüldü. Bu veriye yönelik beklenti yüzde 0,5 olarak belirlenmişti.

Enflasyonda enerji fiyatlarındaki yükselişin etkisi öne çıkıyor. Euro Bölgesinde enerji fiyatları geçen yıla kıyasla yüzde 25'e varan artış görüldü.

Etiketler