Euro 2020'nin final maçında şarkı krizi

Bu gece İngiltere ile İtalya arasında Wembley Stadyumu'nda yapılacak olan 2020 Avrupa Şampiyonası öncesinde şarkı krizi yaşanıyor.

Uzatmaya giden Danimarka maçında tartışmalı bir penaltı kararıyla finallere gitmeye hak kazanan ve spor camiasında tartışmalara neden olan İngiltere, bu gece turnuvada mağlubiyet görmeyen İtalya ile Wembley Stadyumu'nda karşılaşacak.

Ancak bu maç öncesinde iki ülke arasında şarkı krizi ortaya çıktı. İngiltere'de 1996 yılında piyasaya sürülen ve o dönemden bu yana popülerliğini koruyan ''Three Lions'' isimli marşın maçtan önce söylenmesi talebi Avrupa'da krize yol açtı. Maç öncesinde şarkının yaratıcıları Frank Skinner ile David Baddiel'ın Wembley Stadyumu'nda şarkıyı söylemek için UEFA'ya başvurdukları öğrenildi.

Euro 2020'nin final maçında şarkı krizi - Resim : 1

Özellikle 'Futbol Evine Geri Dönüyor' nakaratıyla bilinen ve İngiliz taraftarlar tarafından bir marşa dönen şarkının UEFA'dan veto yediği açıklandı. Sky Sport'ta İngiliz programı The Last Leg'e konuşan Skinner, ''UEFA bunu çok partizanca olduğunu ve İtalyanların böyle bir marşları olmadığı için bunun haksızlık olduğunu söyledi. Ancak İtalya ve Türkiye arasındaki açılış marşında Andrea Bocelli, Nessun Dorma şarkısını söylemişti.'' açıklamasında bulundu.

UEFA, Cuma günü bu yönde bir talep geldiğini doğrularken, şu ifadelere yer verdi:

''Maçın başlamasından önce çok sıkı bir planlama ve zaman çizelgesi hazırlandığı için bu aşamada yeni bir etkinlik eklememizin imkanı yok. Three Lions, İngiliz Futbol Federasyonunca seçilen bir şarkı ve oyuncular ısınırken bu şarkı çalınacak.''

Etiketler