Ethereum staking rekor seviyeye ulaştı

Ethereum ağ konsensüs geçişinden önce yürütülen stake testi tüm hızıyla devam ediyor. Beacon Chain'e yatırılan eter miktarı yeni bir zirveye ulaştı.

Ethereum staking rekor seviyeye ulaştı

Ethereum 2.0 ile birlikte stake edilen ürün miktarında ciddi artış meydana gelmeye devam ediyor.  Beacon Chain mevduat sözleşmesine yatırılan toplam ether arzı on milyon sınırını geçmiş durumda. 

Artan stake oranları ile birlikte dolaşımdaki adet sayısı giderek azalıyor. Belki hacim oranlarında düşüşe sebep olabilir fakat satış baskısını büyük oranda değiştirebilecek bir güç anlamına geliyor. 

Örneğin Ethereum ağını kullanan bir x coinin dolaşımdaki arzı 10 milyon adet. Stake edilen miktar ise 5 milyon olması durumunda dolaşımdaki arz artık 5 milyona geriliyor. Arz adedinin yarı yarıya düşmesi ile birlikte hacimlerde düşüş yaşanması beklenebilir fakat satış baskısı yaratabilecek kişi yatırımcı sayısının da doğru orantıda azalmasına neden olacak. 

Yukarıdaki örnekten yola çıkarak;

Glassnode verilerine göre. Stake edilen tüm Etherlerin eşdeğeri 25 milyar doların üzerindedir.
Mevcut tiraj hacmi 118 milyon civarında olan Ether ile, stake edilen ETH'nin toplam arz içindeki payı yüzde 8,5 seviyesine kadar ulaşmış durumda. Doğrulayıcı sayısı şu anda 315.000'dir. 

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler