Ethereum, merkezi borsalardan uzaklaşmaya devam ediyor

Ethereum arzının üçte biri son bir yıl içinde borsalardan çıkarıldı.

Ethereum, merkezi borsalardan uzaklaşmaya devam ediyor

Kripto paraların merkezi borsalarından başka platformlara aktarılması, DeFi sektörünün büyümesiyle doğru orantılı olarak ilerliyor. Santiment tarafından sunulan verilere göre, dolaşımdaki Ethereum arzının üçte biri borsalardan kişisel cüzdanlara taşındı.

Geçtiğimiz bir yıl içinde dolaşımdaki arz yüzde 24'ten yüzde 16'ya indirildi ve bir yılda toplam yüzde 8 oranında bir kayıp yaşandı. Böyle bir eğilimin ana sebebinin, madeni para ağının güncellenmesi ve hızlı bir fiyat artışı olduğu düşünülüyor.

Birikim dönemleri genelde bir varlığın fiyatının hızla yükselmesinden sonra hız kazanır. Bu da yatırımcıların fonları satmak istemedikleri için borsadan uzaklaştırmasına sebep olur. Tüccarlar genellikle varlıklarını satmaya istekli oldukları zaman borsalarda para tutmayı tercih ederler.

Borsa arzlarının azalmaya başladığı 2020 yılının eylül ayından bu yana, Ethereum fiyatı yaklaşık yüzde 1000 artış gösterdi ve ağda ortalama giriş 1800 - 2000 dolar oldu. Ethereum sahiplerinin büyük bir kısmı şu anda coinlerini yüzde 69 kârla elinde tutmaya devam ediyor.

2017'deki boğa koşusuyla karşılaştırıldığı zaman Ethereum, likidite sağlama ve borç verme gibi çeşitli alternatif yatırım seçenekleriyle öne çıkıyor. Bu sebeple bazı durumlarda yatırımcılar paralarını borsada tutmak ya da satmak yerine tekrar yatırım yapmayı tercih edebiliyorlar.

DeFi endüstrisinde kilitli toplam değer şu anda 85 milyar dolar düzeyinde. Mevcut eğilim, Ethereum sahiplerinin varlıklarını borsalar yerine kişisel cüzdanlarında ya da DeFi akıllı sözleşmelerinde tutmayı tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler