Kripto borsası Huobi, Çinli kullanıcıların yeni kayıtlarını engelliyor

Duyuruya göre kripto borsası Huobi, Çin'deki tüm kullanıcı hesaplarını kademeli olarak kapatıyor ve Binance de yeni yasal duruma tepki gösteriyor.

Kripto borsası Huobi, Çinli kullanıcıların yeni kayıtlarını engelliyor

Beklendiği gibi Çin'in kripto piyasasına koyduğu yasak borsaları da etkiliyor. Çin'deki en popüler kripto borsalarından biri olan Huobi Global, bu yıl içinde Çin anakarasındaki tüm kullanıcı hesaplarını kapatacağını duyurdu. Çin'den yeni kullanıcılar için hesap kaydı Cuma gününden beri mümkün değil. Borsa bunu Pazar günü açıkladı. Huobi, Çin Halk Bankası'nın (PBoC) kripto ticareti faaliyetlerini önlemek için aldığı sıkı önlemlere tepki gösteriyor. Hong Kong, görünüşe göre şimdilik bu önlemlerden etkilenmeyecek. 

Huobi konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

Huobi Global, 31 Aralık 2021 gece yarısına (UTC + 8) kadar Çin anakarasındaki mevcut kullanıcı hesaplarını kademeli olarak sonlandıracak ve kullanıcı hesaplarının güvenliğini sağlayacaktır. Resmi duyurular, e-postalar, kısa mesajlar vb. aracılığıyla kullanıcıları kesin yöntemler ve ayrıntılar hakkında bilgilendireceğiz.

Haziran ayında borsa, Çinli kullanıcılarının türev ürünler gibi daha riskli ürünlerin ticaretini yapmalarını zaten yasaklamıştı. O sırada Çin kabinesi, kripto ticareti ve madenciliğine karşı yenilenmiş eylem çağrısında bulundu. 

Binance, Çin'den cep telefonu kaydını engelliyor

Bu, Huobi'yi Pekin'den gelen son siparişe yanıt veren ilk büyük kripto borsalarından biri yapıyor. Merkezi hükümet, tüm kripto işlemlerinin yasa dışı olarak ele alınmasına karar verdi. Krypto değerlerinin bu şekilde bulundurulmasına teoride izin veriliyor, ancak bundan sonra Çinli kullanıcıların kripto varlıkları için fiat para birimlerini takas etmelerini sağlayan hizmetler de yasaklandı. 

Etiketler