Ethereum (ETH) kasıtsız bir çatallanma geçiriyor

Ethereum'un Geth İstemcisi (ETH) v1.10.07 ve önceki sürümlerinin eski sürümlerinde bir hata ağda bir bölünmeye neden oldu.

Ethereum (ETH) kasıtsız bir çatallanma geçiriyor

Yearn Finance'in kurucusu Andre Cronje, "Ana ağdaki son geth ile eski geth arasında çatal. Kendinizden emin değilseniz, onaylanana kadar bir süre ticaret yapmayın" diye tweet attı ve ekledi: "Dışarıda bir yürüyüşe çıkın, hepimizin buna ihtiyacı var."

ethernodes.org'a göre Geth, en popüler Ethereum istemcisidir ve ağdaki düğümlerin yüzde 74,63'ünü oluşturur. Bunlardan Geth düğümlerinin yüzde 72'sinden fazlası istemcinin eski sürümlerini çalıştırıyor, bu da hatanın Ethereum düğümlerinin yaklaşık yüzde 54'ünü etkileyebileceği anlamına geliyor. The Block Research tarafından hatadan yararlanan adres olarak da bir adres belirlendi.

Ethereum (ETH) kasıtsız bir çatallanma geçiriyor - Resim : 1

Ethereum geliştiricisi Tim Beiko'ya göre Flexpool, BTC.com ve Binance havuzları  ''Geth'in yanlış sürümünü kullanmış gibi görünüyor." Beiko, geliştiricilerin "son iki kişiyle temasa geçtiğini" söylerken, ilk havuz sorunu bildiren havuz olurdu. Hata, çift harcama saldırılarına yol açabilir: kullanıcılar kripto para birimleri harcar ancak alternatif kanalda işlemin üzerine yazılır.

Ancak, Martin Swende, güvenlik müdürü Ethereum Vakfı, adı geçen o "madencilerin çoğu zaten güncellendi ve doğru dize ayrıca en kapsamlı."

Bu arada, Polygon (önceden - Matic Network), çoğu doğrulayıcının ana Polygon PoS (hisse kanıtı) ağında Geth / Bor'un en son sürümüne zaten güncellendiğini söyledi. “Ekip şu anda ağı izliyor” dediler.

Etiketler