Ether fırını açık: Ethereum günde 10 milyon ABD doları yakıyor

Dünün Londra Hard Fork'u ile Ethereum için yeni bir dönem başladı: Şu andan itibaren her işlemde Ether (ETH) yakılacak. Vitalik Buterin için kesin olan bir şey var: Londra, Ethereum'un önemli değişiklikler yapabildiğini gösteriyor.

Ether fırını açık: Ethereum günde 10 milyon ABD doları yakıyor

Haftanın sonunda, kripto piyasası yükseliş yönünü gösteriyor. Kripto para birimi Bitcoin (BTC), 40.000 USD'ye yeni bir sert hareket başlattı ve baskıya girdiği sırada 41.123 USD'de günlük yüzde 5,26'lık sağlıklı bir artış yazdırıyor. Eter ders (ETH) iyileşme üzerinde hala aynı zamanda. 2.786 USD'de ETH, önceki günün seviyesinin yüzde dört üzerinde işlem görüyor.

Londra yükseltme edildi yürütülen blok yüksekliği 12965000 oldu. Onun en önemli madde olduğunu EIP-1559 ( Ethereum ben mprovement Proposal) onunla Ethereum ücreti yapısında köklü değişiklikler getiriyor. Şimdiye kadar Ethereum, bir işlemi başlatan kişinin gaz ücretlerini özgürce belirleyebileceği bir açık artırma modeli kullandı. Daha fazla ödeme yapanların, işlemlerinin bir madenci tarafından bir bloğa dahil edilme şansı daha yüksektir. Eter bloklarının bir gaz ücreti limiti vardır, bu da alanın sınırlı olduğu anlamına gelir. Şebeke kullanımının yüksek olduğu zamanlarda, bu sürekli olarak önemli gaz fiyatları dalgalanmalarına yol açmıştı.

EIP-1559 ile Ethereum blokları için gaz ücreti limiti iki katına çıkarılarak 25 milyon gaz birimine yükseltildi, aynı zamanda sözde taban ücret de getirildi. Bu temel ücret, blok kullanımına esnek bir şekilde uyum sağlar. Bir bloktaki gaz ücretleri, sınırın yüzde 50'si olan hedef değeri aşarsa, gaz birimi başına taban ücret artar.

4.000'den fazla eter (ETH) zaten yok edildi

Vurgulanan nokta taban ücretin ether üzerinde deflasyonist bir etkisi var. Çünkü madencinin cüzdanına akmak yerine bir bloğun toplanan gaz ücretleri yok ediliyor. Yakma hızı şu anda dakikada 1,93 eterdir. Son 24 saatte, ağ ortalama 2.89 ETH/dk yaktı. Haberin yapıldığı saatlerde, Londra'dan bu yana 4.162 eter (ETH) zaten yok edildi. Mevcut Eter oranında bu, yaklaşık 11 milyon ABD dolarına tekabül ediyor.

Ücret sorunu sadece kısmen engellendi

Her gün binlerce eter sanal fırına girse bile, madencilerin bir “bahşiş” olmadan yapmaları gerekmiyor. Daha hızlı bir bloğa almak için işleminize bir ipucu eklemek hala mümkündür.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler