ABD hükümeti bu yıl şimdiye kadar milyar dolarlık kriptoya el koydu

ABD hükümeti bu yıl şimdiye kadar 1,2 milyar dolar değerinde kripto paraya el koydu. Bu, bir önceki yıl ele geçirilen kripto paradaki 137 milyon dolardan önemli bir artış.

ABD hükümeti bu yıl şimdiye kadar milyar  dolarlık kriptoya el koydu

İç Gelir Servisi'nde (IRS) siber suç direktörü Jarod Koopman, Çarşamba günü CNBC ile hükümet tarafından ele geçirilen kripto para birimleri hakkında bazı bilgiler paylaştı. Bölümü tipik olarak, vergi kaçakçılığının araştırılmasını, sahte beyannamelerin doldurulmasını ve kara para aklamayı içeren kripto izleme ve açık kaynak istihbaratı ile ilgilenir.

Kripto para birimlerinin ele geçirilmesinin genellikle Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Ulusal Menkul Kıymet Soruşturmaları, Gizli Servis ve Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) gibi kurumları içeren bir grup çalışması olduğunu kaydetti.

“İster tutuklama, ister el koyma, isterse arama emri olsun, her türlü yaptırım eylemini gerçekleştirme zamanı geldiğinde hepimiz bir araya geliriz. Ve bu ulusal veya küresel olabilir, ”diye açıkladı Koopman. Yönetmen daha sonra 30 Eylül'e kadar süren önceki iki mali yıla kıyasla bu yıl ne kadar kripto paraya el konulduğunu açıkladı.

''2019 mali yılında, yaklaşık 700.000 dolar değerinde kripto ele geçirme işlemimiz oldu. 2020'de 137 milyon dolara kadar çıktı. Ve şimdiye kadar 2021'de 1,2 milyar dolardayız.''

Koopman, ayrıntılı gözetimi sağlamak için fiili nöbet sırasında birden fazla ajanın dahil olduğunu belirtti. "Özel anahtarları kurcalanmaması için yalnızca genel merkezde tutuyoruz." Bir dava kapatıldığında, ABD Polis Teşkilatı (USMS) ele geçirilen kripto para birimlerini açık artırmaya çıkarır. Bugüne kadar, USMS fazla 185.000 ihalesi etmiştir BTC.

Etiketler