Yüzde 20 daha yükselen ETC'nin yükselişinin ardında ne var?

Bitcoin'in fiyatı istikrar kazanırken, Ethereum Classic yükselmeye devam ediyor. Haftalık bazda, Ethereum dalı yüzde 65'in üzerinde artıyor.

Yüzde 20 daha yükselen ETC'nin yükselişinin ardında ne var?

Ethereum Classic'in seyri şu anda sadece bir yön buluyor. Yalnızca son 24 saatte, Ethereum dalı yüzde 21,27 oranında bir artış gösterdi. Bu yazı yazılırken 60 dolar civarında seyrediyor; dün, 29 Haziran, hala 40 dolar civarında işlem görmekteydi.

ETC, geçmişte birkaç kez bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi. O zaman, yüzde 51 olarak adlandırılan bir saldırı, kötü niyetli aktörlerin kendilerini zenginleştirmek için Ethereum Classic Blockchain'i yeniden yazmalarını sağladı. Bazı yatırımcılar o zamanlar Ethereum Classic'i zaten yazmıştı ve şimdi ETC'nin son fiyat artışına şaşırmış olmalılar.

Geliştiriciler büyük bir yükseltme planlıyor

Halihazırda ETC topluluğunda coşkuya neden olan önemli bir faktör, hard fork'un duyurulması. Bu, Ethereum Classic Topluluğunda bir süredir tartışılıyor ve X-Men evrenindeki kötü adama dayanan “Magneto” adı altında biliniyor.

"Magneto Yükseltmesi"nin amacı, Ethereum Classic Blockchain'in güvenliğini artırmak ve aynı zamanda ilgili işlemlerin maliyetlerini düşürmektir. Bu iddialı plan, işlemleri daha etkili hale getirmek için işlemlerle ilgili bilgileri bir araya getirerek gerçeğe dönüşecek.

"Magneto" için beta testleri 2 Haziran'dan beri tüm hızıyla devam ediyor. Tamamlanır tamamlanmaz, yükseltme resmi olarak yayına girecek gibi duruyor.

Madenciler ve ETC kullanıcıları ne yapmalı?

“Magneto” nun başarılı bir şekilde başlaması için ETC madencilerinin düğüm yazılımlarını yeni bir sürüme güncellemeleri gerekiyor . Tüccarlar ve kullanıcılar ise yalnızca işlem yaptıkları ilgili borsaların hard forku destekleyip desteklemediğini kontrol etmek zorundadır.

ETC'nin fiyat artışından Ethereum 2.0 sorumlu mu?

Ethereum Classic'e arkadan rüzgar verebilecek bir diğer faktör, büyük kardeşi Ethereum'un hisse kanıtına geçeceği gerçeğidir. Bazı yatırımcıların bu projeyle ilgili sorunlara karşı kendilerini korumak istemeleri ve bu nedenle iş kanıtına  dayalı Ethereum Classic'i satın almaya devam etmeleri  düşünülebilir. Bu nedenle, ETC'nin fiyattaki son yükselişi, Ethereum'un fikir birliği değişikliğinin bir yan etkisi olabilir. Özellikle yaklaşmakta olan Ethereum Classic Hard Fork “Magneto” iş kanıtı prosedürüne güvenmeye devam edecek gibi duruyor.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler