Enflasyona yenilmeyin! Bu yatırımlar size çok kazandıracak

İnsanların aldığı maaş yetmediğinden ve enflasyona yenik düştüğünden dolayı farklı farklı yatırım araçlarına yönelmektedir. Konuyla ilgili bir finans yazarından uyarı geldi.

Enflasyona yenilmeyin! Bu yatırımlar size çok kazandıracak

Giderek artış gösteren enflasyon oranları sebebiyle insanların aldığı maaş yetmediğinden dolayı farklı yollar aramaktadır. Yatırım araçlarına yönelen kişiler neye yatırım yapacağını bilmeyebilir. Konuyla ilgili başarılı finans yazarı Robert Kiyosaki açıklama yaptı. Giderek artan enflasyon sebebiyle merkez bankasının etkisiz kaldığına inanan Kyosaki, kazandıracak yatırımlar için altın, gümüş ve bitcoini önerdi.

Zengin Baba Yoksul Baba yani Rich Dad Poor Dad adlı kitabın yazarı Robert Kiyosaki tarafından enflasyona yenik düşülmemesi için hangi yatırımların kazandıracağına yönelik öneri sundu. Kiyosaki’nin sosyal medya hesabı üzerinden:

“İngiltere Merkez Bankası’nın politika değişikliği daha fazla GSBC alın anlamına geliyor. Emekli maaşları neredeyse çöktüğünde, merkez bankalarının enflasyonu düzeltemediği ortaya koyuldu. Emeklilik fonları her zaman altın ve gümüşe yatırım yapmıştır. Emeklilik fonları şimdi Bitcoin'e yatırım yapıyor. Sahte doların, hisse senetlerinin ve tahvillerin çökmekte olduğunu biliyorlar" denildi.

Yatırım yaparken dikkat!

Yatırım önerisi

Bireysel yatırımcılar için açıklamalarının ne anlama geldiğine bakacak olursak eğer aslında yatırımcıların yönelmesi gereken araçlara değinildi. Bildiğiniz gibi altın ve gümüş gibi yatırım araçları enflasyon ve belirsizlikler karşısındaki tutarlı duruşundan hiç vazgeçmemiştir. Söz konusu varlıklar ile merkez bankasının herhangi bir ilgisi olmadığından dolayı yatırım yapacak kişiler için geçmişten günümüze gelene dek uzun vadeli yatırım yapıldığı takdirde tercih edilen yatırım araçlarından olmayı başardı.

Bitcoin ise son zamanlarda en çok tercih edilen yatırım araçlarından olsa da değişken bir yatırım aracıdır. Bildiğiniz gibi geçen yılın kasım ayında 68,990 dolardan işlem gören bitcoin şuanda 19,500 dolar civarında işlem görüyor. Bu durum yatırımcıya çok ümit vermese de uzun vadede bazı kripto paraların kazandıracağı düşünülmektedir.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir.