Enerji krizi o hisselere yaradı! Borsada değeri %700 arttı

Yurt dışında yaşanan enerji krizi sebebiyle pek çok ülke ekonomik yönden zorluk çekerken borsada o hisseler değer üstüne değer kattı.

Enerji krizi o hisselere yaradı! Borsada değeri %700 arttı

Rusya’nın doğalgaz akışına son vermesini açıklamasının ardından enerji krizi baş gösterdi. Hal böyle olunca da Avrupa ülkeleri alternatif enerji kaynaklarına yöneldi. Özellikle odun ve kömür satışları artış gösterirken borsada bazı hisseler de değerine değer kattı. Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş sebebiyle Rusya’ya uygulanan yaptırımın karşılığı olarak doğalgaz kesilmesi kararlaştırılmasının ardından Avrupa ülkeleri odun, kömür, talaş gibi alternatif yatkılara yöneldi. Hal böyle olunca bu kaynaklarda patlama yaşandı. Fransız medyası tarafından açıklanan verilere göre halk tarafından en çok rağbet gören odun hisseleri artış gösterdi.

Hisse değerleri %700 arttı!

Enerji krizi o hisselere yaradı! Borsada değeri %700 arttı - Resim : 1

Son zamanlarda özellikle odun ve talaş satışıyla bilinen Fransa merkezli bazı şirketlerin hisse değerleri borsada %700lere kadar artış gösterdi. Talebin yüksek olması nedeniyle de odunda büyük arz açığı yaşanırken enerji kıtlığı yaşanma korkusundan dolayı tüketiciler kış gelmeden stok yapmaya başladı.

Fransız basını tarafından hazırlanan haberler kapsamında Rusya tarafından kesilen gaz sebebiyle yaşanan enerji kıtlığı elektrik fiyatlarının da 1075 avroyu görerek tarihi rekor kıracağı görülmekte.