Borsa İstanbul, 2 hisseye tedbir kararı aldı

Borsa İstanbul tarafından alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. 2 hisseye tedbir kararı alındığı duyuruldu.

Borsa İstanbul, 2 hisseye tedbir kararı aldı

Borsa İstanbul tarafından alınan karar kapsamında bugünden itibaren geçerli olmak şartıyla 2 hisseye tedbir kararı alındı. ULUFA ve PINSU hisselerine tedbir uygulanacağının duyurulması yatırımcısını üzmeye yetti.

İki hisseye tedbir uygulanacak! 

Bugünden itibaren geçerli olmak şartıyla Ulusal Faktöring yani kısaca bilinen adıyla ULUFA, pay piyasasında yer alan bazı tedbir sistemleri kapsamında 21 Ekim tarihine kadar tedbir uygulanacağı duyuruldu.

Borsa İstanbul

ULUFA payları için uygulanacak olan tedbir açıklaması KAP üzerinden açıklamayla duyuruldu. Yapılan açıklama kapsamında:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ULUFA.E payları 22/09/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/10/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir denildi.

Pınar Su yani PINSU için Borsa İstanbul tarafından uygulanacak olan tedbir 21 Ekim tarihine kadar devam edecek olup açığa satış ve kredili işlemlere de herhangi bir konu edilmeyecektir.