Borsa İstanbul sakinliğini koruyor!

FED'in faiz kararından sonra tüm gözler TCMB'nin bugün açıklayacağı faiz kararındayken, BIST 100 endeksi güne sakinlikle başladı.

Borsa İstanbul sakinliğini koruyor!

Son zamanlarda merkez bankalarının faiz kararı gündemde yer alırken piyasalarda satış ağırlıklı bir hava hakim. Borsa İstanbul ise bugün sakinliğini korumaya devam ediyor.

ABD Merkez Bankası para politika faizi kararında beklentilere paralel giderek 75 baz puanlık artış yaptı. Bunun ardından ekonomide yavaşlama ve işsizliğin artacağı endişeleri daha çok arttı. Yurt içinde ise bugün takip edilecek olan TCMB'nin para politikasında vereceği faiz kararı yakından takip ediliyor. FED'in yüksek enflasyona karşı tutumunun sıkılaşma yönünde olmasıyla beraber piyasalarda risk iştahının üzerine gölge düştü.

Küresel bazda azalan risk iştahı ile birlikte Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi geçtiğimiz seansı yüzde 0,97 azalışla 3.245,76 puandan tamamladı. 

Borsa İstanbul sakinliğini koruyor! - Resim : 1

Borsa İstanbul güne yatay başladı

Bugün yurt dışında İngiltere Merkez Bankasının kararı piyasaların gündeminde yer alırken, yurt içinde TCMB'nin faiz kararı takip edilecek. BoE toplantısında para politika faiz kararı beklentisinde 50 baz puanlık artış söz konusu. TCMB'nin ise faiz kararında beklentiler aynı seviyede tutulacağı veya indirileceği yönünde. 

Veri gündeminin yoğun olduğu günde BIST 100 endeksinde teknik açıdan  3.200 puanın destek konumunda olduğunu belirten uzmanlar, 3.300 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,06 ile hafif bir yükselmeyle 3247,73 puandan başladı.

BIST 100 endeksi bugünkü açılışta, bir önceki kapanışına kıyasla yüzde 1,97 puan ve yüzde 0,06 değer kazanarak 3.247,73 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,39 seviyesine gerilerken, holding endeksi ise yüzde 0,12 seviyesinde artış kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,12 ile elektrik olurken, en çok kaybettiren yüzde 0,91'le gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak gözlemlendi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler