En geç Mayıs-Haziran ayında Meclis'e geliyor! Polis, öğretmen ve din görevlisinin emekli maaşı 1150 TL artacak

Uzun süredir zam yapılmayan öğretmen ve polisler için yüksek oranda bir maaş zammı yapılacak. Detaylar haberimizde...

En geç Mayıs-Haziran ayında Meclis'e geliyor! Polis, öğretmen ve din görevlisinin emekli maaşı 1150 TL artacak

Polis öğretmen din görevlisi maaşlarına 1150 TL oranında bir artış yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kaymakam emrindeki çalışandan düşük ücret almayacak” çağrısı 2022 yılında hayata geçirilme kararı alındı. Mayıs-Haziran ayında TBMM’ye gelecek olan 3600 ek gösterge düzenlemesi ile kıdemler arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi hedef alınırken, kariyer mesleklerinde 600 puanlık artış yaparak her alanda değişikliği hedefliyor.

Yapılacak olan son düzenlemeye göre hizmet yılı 25 yıl olan öğretmen, polis, din görevlisinin emekli aylığındaki artış en az 1150 lira, emekli ikramiyesi de yaklaşık 37 bin lira artarak uzun süredir artış yapılmayan öğretmen ve polislere ferahlık sağlanacak. Yaklaşık olarak 3 yıla yakındır öğretmen ve polis maaşlarına tam olarak bir artış yapılmıyor. 2022 yılında da asgari ücret ve birçok alanda yapılan zamdan sonra sıra öğretmen ve polislere geldi. Ancak yapılan zammın tüm öğretmen ve polisleri kapsamaması ve sadece 25 yıl görev yapan öğretmen polis ve din görevlilerinin seçilmesi bu alanda tepki yaşanmasına neden oldu. Düzenleme süreci boyunca 25 yıllık sınırın kaldırılması isteniyor.

Çalışan ve emekli arasındaki ücret kaybı giderilecek!

2022 yılının mayıs ve haziran ayında Meclis’e geleceği planlanan 3600 ek gösterge düzenlemesiyle kıdemler arasındaki ücret dengesizliği giderilmesi hedeflenirken, kariyer mesleklerinde 600 puanlık artış yapılacağı zam haberi ile duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin çalışmasını tamamlamaya çalışırken Memur-Sen başta olmak üzere taraflarla değerlendirme yapılacağı ve bu değerlendirme sonucu açıklama yapılacağını belirtti.

 Sendika düzenlemenin bütün meslek gruplarını kapsaması yönünde bir çalışma yürütüleceği ve tüm mesleklere ait olacak bir çalışma ile açıklama yapılacağını duyurdu. Henüz hangi meslek gruplarında artış yapılacağı tam olarak belli değil. Ancak asgari ücretinde yapılan büyük zam oranı ve birçok alanda yapılmış olan zamlardan sonra bu mesleklere gelecek zam oranı da büyük oranda yapılması bekleniyor.