17 Ocak 2022 döviz kuru fiyatları | Güncel Dolar ve Euro yorum

Dolar kuru ne olacak? Dolar yükselişine devam edecek mi? Döviz kurlarında son haberler. İşte detaylar...

17 Ocak 2022 döviz kuru fiyatları | Güncel Dolar ve Euro yorum

1 Dolar Ne Kadar?

Döviz kurlarında yaşanan büyük sorunların ardından yüksek volatilite başta ülke ekonomisini daha sonra şirketleri ve Borsa İstanbul'u etkilemeye devam ediyor. Son zamanlara kıyasla belki de son 8 işlem günüde geride kalan döneme göre dengelenmiş ve konsolide olmaya çalışan Dolar / TL kurundaki hareketlilik nispeten kısıtlı. Güne 13.50 TL'den işleme konu olarak devam eden dolar kurunda yaşanan en büyük sorun sadece yükseliş ya da düşüş değil. Bu durumun çok sık tekrar etmesi döviz kuru fiyatlarının neredeyse her ürün kalemine doğrudan müdahil olmasına neden oluyor. Fiyatlar yükseliyor değer kaybeden TL vatandaşlara yük olmaya devam ediyor.

Örneğin doların 18 TL'yi aştığı dönemde artış gösteren fiyatlar bugün 13.50 TL fiyatına kadar gerilemiş olmasına karşılık çokta düşüş sağlamadı. Nedeni ise güven ortamının hala yeterince sağlanamamış olmasından kaynaklı.

Döviz kurlarında fiyata karar veren birçok etmen var. Eldeki altın rezervi, ülkenin ihraç ettiği ürünlerin değeri, ekonomik gücü vb. bu durumların tamamı ele alındığında döviz fiyatlarının değerinin sürekli değişim göstermesi hem yatırımcılar hem de yurttaşlar için büyük sıkıntı olmaya devam edecektir.

Sizde dolar fiyatlarını etkileyen unsurlar ve ülke ekonomisi ile ilgili bir fikre sahipseniz aşağıda yorum yapabilir. Fikirlerinizi okuyucular ve bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca dolar kuru fiyatlarını canlı takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Dolar Nasıl Düşer?

Dolar fiyatlarında düşüş yaşanması için temel yapılanmalar ve ekonomik reform gerekliliği giderek artış gösteriyor. Doların düşüşü için yapılması gerekenler şöyle sıralanabilir;

1- Ekonomik reform ile üretici desteklenmeli.
2- Tarımda istihdam artırılmalı.
3- Sanayi üretimine değer kazandırılmalı.
4- Teknoloji yatırımları artırılmalı.
5- Global arenada boy gösterecek yeni iş kolları ve yeni üretim kolları yaratılmalı.
6- Yabancı yatırımcılara güven ortamı sağlanmalı.
7- Yerli yatırımcıya teşvikler verilmeli.
8- Üretim sektöründe çalışan sayısı artırılmalı. 
9- Nitelikli eğitim seviyesi ile geleceğe yatırım yapılmalı.

17 Ocak 2022 döviz kuru fiyatları | Güncel Dolar ve Euro yorum - Resim : 1

1 Euro Ne Kadar?

Euro kuru, dolar fiyatlarında yaşandığı gibi son 8 işlem gününde yakın geçmişteki döneme nazaran nispeten yatay seyirde işleme konu olmaya devam ediyor. 1 Euro fiyatı canlı olarak 15.45 TL seviyesinden işlem görüyor. 15.24 TL'de yatay desteği bir süredir çalışmaya devam eden Euro / TL, bu seviyenin altına inerse yeni hedefi 13.96 TL'ye kadar inebilir. Bunun dışında yukarı yönlü devam ederse 16.44 TL seviyesine adar önü neredeyse tamamen açık.

Euro kuru ile ilgili sizde benimde bir fikrim var diyorsanız aşağıda yorum yapabilir. Fikirlerinizi okuyucular ve bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Euro kuru fiyatlarını canlı takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Alış 34.8724
Satış 34.9482
Değişim 0.0444%
Son Değer 34.9103
En yüksek 34.9612
En düşük 34.7749
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5275
Satış 32.5803
Değişim 0.0071%
Son Değer 32.5539
En yüksek 32.5657
En düşük 32.4973
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler