El Salvador Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek!

Bugün gün içerisinde yakın zamanda Recep Tayyip Erdoğan'nı ziyaret edeceğini Twitter üzerinden yayınlayan El Salvador Cumhurbaşkanı ne ile görüşeceği merak konusu haline geldi. İşte detaylar

El Salvador Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek!

El salvador Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’ye ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Bu açıklamayı Twitter üzerinden yapan Nayip Bukele’nin twiti büyük ilgi gördü. Amerika ülkesi El Salvador’un Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından yaptığı Türkçe, İspanyolca ve İngilizce paylaşımları ile duyurup Türkiye’yi ziyaret edeceğini bildirdi.

Nayib Bukele Türkçe dilindeki paylaşımında, “Bu Perşembe Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ediyorum” ifadelerini kullanarak tam olarak Türkçe bir twit yayınladı. Yayınlanan twit sonrası birçok tahmin ortaya sürüldü. Ziyaret sınrası olacaklar ve konuşulacaklar merak içinde bekleniyor. Ak parti yakın zamanda binance ile ilgili yatırım yapacağını ve çalışmalar yapacağını bildirmişti. El Salvador’un Bitcoin’i ilk para birimi yapan ülkeydi. Bu konuda tahminler ise yapılacak olan ziyarette kripto para alanında tartışma yapılacağı düşünülüyor.

BİTCOİN’İ YASAL PARA BİRİMİ YAPAN İLK ÜLKE EL SALVADOR OLMUŞTU

El Salvador Cumhurbaşkanı 41 yaşındaki Nayib Bukele, ülkesinde Eylül 2021’de kripto para birimi Bitcoin’in “yasal para” birimi olarak kullanılmaya başlaması ile sık sık gündeme gelerek bir hayli ilgi görmüştü. Hükümet, Bitcoin’in yasal para birimi olarak kullanılmasına ilişkin hazırlıklar kapsamında kripto para biriminin dolara çevirisi sonrası ve komisyon olmadan geri çekilmesine izin veren Chivo dijital cüzdanının ATM’lerini kurduğu biliniyor.

 Hükümet ayrıca, Bitcoin kullanımını teşvik etmek için Chivo Cüzdan aracılığıyla herkese 30 dolar değerinde Bitcoin verileceğini açıklayarak Bitcoin alanında birçok çalışma yaptığı biliniyor. Cumhurbaşkanı Bukele’nin öncülüğünde hazırlanan plan ile El Salvadorluların çoğunlukla ABD’den yapılan havale komisyonlarında 1 yılda harcanan 400 milyon dolardan tasarruf etmelerini sağlamayı amaçlayarak bu alanda çalışmalarını hızlandırmayı hedefliyor.