El Salvador başkanı Chivo kullanan herkese 30 dolarlık BTC alacak

El Salvador'un Bitcoin yasası Eylül'den yürürlükte, Chivo kullanan herkese 30 dolarlık BTC verilecek.

El Salvador başkanı Chivo kullanan herkese 30 dolarlık BTC alacak

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, duyuruyu Perşembe günü ulusal bir konuşma sırasında yaptı. 

Reuters'in Cuma günü bildirdiğine göre, El Salvador'un ülke içinde kriptoyu yasal ihale haline getirmesi beklenen Bitcoin yasasının 7 Eylül'de yürürlüğe girmesi bekleniyor. Rapora göre El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, duyuruyu Perşembe günü ulusal bir konuşma sırasında yaptı.

El Salvador'un resmi sitesinin verdiği bilgilere göre, hükümet, Chivo indiren herkes için önceden yüklenmiş 30 dolarlık Bitcoin ile Chivo e-cüzdanını kullanacak.

Bukele'nin Cuma günü bu özelliği sunan bir videosuna göre, 30 dolarlık Bitcoin, uygulamanın yüz tanıma yazılımı aracılığıyla kimliğini doğruladıktan sonra bir kullanıcının cüzdanına gönderilecek.

El Salvador'un meclisteki yasa tasarısı 9 Haziran'da meclisten geçti ve salt çoğunluk 19 karşıt ve üç çekimser kaldı, 62 üye tasarının lehinde oy kullandıklarını bildirildi. 


Ülkenin Bitcoin yasası, Bitcoin'in tüccarların ABD doları ile birlikte kabul etmesi gereken yasal ihale haline gelecek. Bazı muhalefet kesim bu duruma karşı çıktılar... Nedeni ise El Salvador'un anayasasını ihlal ettiğini düşünmeleri.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler