Fed başkanlarından enflasyon açıklaması

Fed başkanları Barkin ve Kaplan enflasyon ve faiz artırımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Fed başkanlarından enflasyon açıklaması

Barkin: Enflasyonda son çeyrekte yavaşlama bekliyorum

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, verilerin enflasyonda yaşanan yükselişin geçici olduğunu gösterdiğini açıkladı.

Ekonomi genelinde arz sıkışıklığı ve istihdam yetersizliği gibi sorunların tespit edildiğini söyleyen Barkin, "Tedarik sorunları çözülünce fiyat artışlarının büyük bölümü düzelecek." dedi.

Enflasyonda yaşanan geçici yükselişin yılın son çeyreğinde azalmasını beklediğini de aktaran Barkin, "Görece fiyat istikrarı birkaç aylık fiyat artışından daha önemli." ifadelerini kullandı.

Başkan ayrıca, Fed'in para politikasında normalleşmeye yönelik değerlendirme yapmasının tedbirli bir tutum olacağını da söyledi.

Dallas Fed Başkanı Kaplan, Fed’in varlık alımlarını azaltma eşiğine insanların düşündüğünden daha erken ulaşmasını bekliyor

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, gelecek yıl faiz artırımı olacağını düşünen banka üyelerinden biriydi. Çarşamba günü Bloomberg News’a konu hakkında açıklamalarda bulunan Kaplan, Fed’in varlık alımlarını azaltma eşiğine düşünülenden daha erken ulaşmasını bekliyor.

Kaplan, “İnsanların düşündüğünden daha hızlı olmasını beklediğim kayda değer bir toparlanma görüldükçe ve salgın etkisi kayboldukça, risk yönetimi açısından hazine tahvili ve ipoteğe dayalı menkul kıymet alımlarını ayarlamanın çok daha faydalı olmasını bekliyorum.” diye konuştu.

Etiketler