Ekmek fiyatlarına zam! İstanbul’da halk ekmek kaç lira oldu?

Türkiye’de artan enflasyon birçok alanda fiyatları olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Temel tüketim ürünlerinden biri olan ekmek için artan maliyetler yeni zamlar için işaret olarak belirtiliyor.

Ekmek fiyatlarına zam! İstanbul’da halk ekmek kaç lira oldu?

Son zamanlarda artan enflasyon sebebiyle halk ekmek üreticileri ise zam yapılmasının zorunluluğuna işaret etti. Fırın ve marketlerde yapılan zamların ardından halk ekmeklerde de önümüzdeki günler için zam duyurusu yapıldı. Büyükşehirlerde yapılan zam oranı ortalama %25 olarak belirtilirken maliyet bazlı yapılan zamların yıl sonuna kadar geçerli olması bekleniyor.

“Ekmeği zararına satıyoruz “

Halk ekmek üreticileri tarafından yapılan açıklamalarda büyük bir önem taşıyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde halk ekmeğin son 3 aydır zararına satıldığı bilgisi bulunuyor. Ekmek üretiminde artan maliyetlerden dolayı zorunlu olarak yapılan zam neticesinde yeni ekmek fiyatı belli oldu. 2 TL’lik normal ekmek fiyatının 3 TL’ye çıktığı İstanbul’da fırınlardaki fiyat ise 5 TL olarak belirlendi.

Ekmek fiyatlarına zam! İstanbul’da halk ekmek kaç lira oldu?
Fırınlara nazaran %40 daha uygun fiyatlı ekmek satışı yapan halk ekmek bu alanda vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. İstanbul’da halk ekmek fiyatına yapılan %50 zam ile 2 TL olan ekmeğin fiyatı 3 TL’ye yükseltildi.

İzmir’de ekmeğe zam kararı

İzmir’de de ekmeğe maliyet tabanlı zamların geldiği duyuruldu. Birçok şehirde artışa geçen ekmek fiyatlarının genel olarak un maliyetlerine bağlı artış yaşadığı belirtildi. 2.50 TL olan halk ekmeğin fiyatı İzmir’de 3 TL’ye yükseltildi. Zam oranının %20 olduğu İzmir’de ekmeğin fiyatı İstanbul ile aynı seviyeye geldi. 8 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girecek fiyat tarifesi ile ekmeğin fiyatı 3 TL olarak düzenlendi.


Zorunlu olarak gerçekleştirilen zamlardan dolayı özür dileyen halk ekmek yönetimi zamları maliyetlere bağladı. Tamamen üretimde yaşanan maliyetlerden ötürü yapılan zamların üretimin duraksamaması adına zorunlu olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Üç büyükşehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ekmek zamlarının Ağustos itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yılbaşına kadar geçerli olacak ekmek fiyatı için ekstra bir zam beklenmiyor.

Etiketler