Ekmek 4-5 TL olacak mı?

Her geçen gün gıda fiyatlarında yaşanan artış nedeni ile ekmek fiyatlarıda iki katını aşmış bir durumda. Peki bir ekmek 4-5 TL olacak mı? Cevaplar haberimizde yer alıyor.

Ekmek 4-5 TL olacak mı?

Ekmek 4-5 TL olacak!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, ülke genelinde 200-210 gram ekmeğin 3 liradan satıldığını belirterek, “4 veya 5 lira gibi bir rakam söz konusu değildir” sözleri ile böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarındaki ekmeğin 4 ve 5 liradan satıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek ekmek fiyatında yaşanan aşırı artışın yakın zamanda düşüp düşmeyeceğinin de söz konusu olmadığını belirtti.

Ekmekte 4-5 lira gibi bir rakam söz konusu değildir!

Ülke genelinde 200-210 gram ekmeğin 3 liradan satıldığını, 4 veya 5 lira gibi bir rakamın söz konusu olmadığını belirten Balcı, şu sözleri de konuşmasına ekledi. ‘’Bizler, ocak ayında işçilik ücretlerine gelen artışlar, elektrik, doğalgaz, maya vb. Girdilerimizdeki yükselişleri dikkate alarak ülke genelinde kilogram fiyatı 12,5 lira olan ekmek fiyatını yine kilogram bazında 14-15 liranın üzerine çıkmaması yönünde gereken fedakarlığı yapmaktayız, yapmaya de devam ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Başkan Balcı ayrıca, “Hem fırınlarımızdaki maliyetlerin yükseltmesi sebebiyle hem de halk sağlığını tehdit eden üretimleri nedeniyle merdiven altı ruhsatsız fırınların bir gün daha üretim yapmamaları gerekmektedir. Belediyelerimizi de bu bağlamda göreve davet ediyoruz” ifadeleri ile konuşmasına son verdi. Her ne kadar konuşma bu doğrultuda olsa bile halk bu konuda oldukça tedirgin bir durumda bekliyor.

Bir ekmek fiyatının 3 TL olması ve her geçen gün gıda ürünleri gibi birçok alanda yaşanan artışlar için tedirgin olduğunu belirtti. İlerleyen süreçlerde yaşanacak olan ekmek fiyatında değişikliğin bir nebze olsun halka yardımcı olacağı düşünülüyor. Genel olarak tüm gıda ürünleri gibi ekmek fiyatında da iki katını aşkın bir fiyat aralığı bulunuyor. Bunun önüne geçilmemesi her geçen gün hayatı daha zor bir hale getiriyor.