Çocuk sayısı fark etmeksizin her eve 2329 TL veriliyor!

Devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından öğrencilere 2329 TL verileceği duyuruldu.

Çocuk sayısı fark etmeksizin her eve 2329 TL veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin hesabına 2329 TL ödeme yapılacağı belirlendi. Devlet tarafından çocuklu ailelere SED desteği veriliyor. Verilen destekle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklama yapıldı. Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi olan ailelerin hesabına çocuklar için Ekim ayında toplamda tamı tamına 349 milyon 452 bin TL yatırıldığı açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada:

“İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık” denildi.

2329 TL alma şartları nelerdir?

Çocuk sayısı fark etmeksizin her eve 2329 TL veriliyor! - Resim : 1

Devlet tarafından verilen 2329 TL alabilmek için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Bu şartları karşılamadığınız takdirde başvuru yapsanız bile başvurunuz kabul edilmemekle beraber hatta başvuru yapmanıza da imkan tanınmayacaktır. Yardım başvurusu şartları arasında:

  • Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.
  • Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.
  • Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.
  • Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları,
  • Meslek elemanları tarafından yapılan inceleme sonucu uygun bulunması halinde desteklenmektedir.,