ECB Yönetim Kurulu üyesi Schnabel, enflasyonla ilgili ne dedi?

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Schnabel: Vatandaşların yüksek enflasyon konusundaki endişelerinin farkındayız.

ECB Yönetim Kurulu üyesi Schnabel, enflasyonla ilgili ne dedi?

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, Euro Bölgesi vatandaşlarının yüksek enflasyondan duydukları endişelerin bilincinde olduklarını belirtti.

Ancak Schnabel, bu endişelere rağmen ECB'nin önümüzdeki yıl faizleri artırması ihtimalinin olmadığını söyledi ve ECB'nin politikalarına ilişkin aşırı eleştirinin Banka'nın bağımsızlığını tehlikeye atanabileceğini vurguladı.

Schnabel'in açıklaması Almanya'nın en büyük gazetesi Bild'in ECB'yi ve EC Başkanı Christine Lagarde'yi ağır bir dille eleştirmesinden sonra geldi.

Enflasyon korkularının bilincinde oldukları fakat erken bir şeklinde para politikasının sıkılaştırılmasının büyümeyi frenlemesi riski bulunduğunu aktaran Schnabel, ''Yüksek enflasyon insanlarda endişelerin artmasına sebep oluyor ve biz bu endişeleri çok ciddiye alıyoruz. Fakat Euro Bölgesinde enflasyonun önümüzdeki yıl içinde görünür şekilde düşeceğine ve orta vadede yüzde 2 hedefinin altına geleceğine inanmak için iyi sebepler var olaya devam ediyor. Bu, faizleri artırmak için şartların gelecek yıl karşılanmasının çok muhtemel olmadığı anlamına geliyor.'' şeklinde konuştu.

Schnabel, ECB'nin enflasyonun yükselmesine ve politikalarını yan etkilerinin artmakta olmasına karşın bol teşvik sağlamaya devam ettiğini aktardı.

Etiketler