ECB Başkanı Lagarde'den strateji değerlendirmesi

Lagarde yaptığı açıklamada, ECB'nin stratejik hedeflerini yeniden şekillendirmede iyi bir ilerleme sağlandığını söyledi.

ECB Başkanı Lagarde'den strateji değerlendirmesi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB üyelerinin hafta sonu gerçekleştirdikleri toplantıda bankanın, aralarında iklim değişikliği ile mücadelede oynadığı rol ve enflasyona yaklaşımın revize edilmesinin de olduğu stratejik hedeflerin tekrar şekillendirilmesi konusunda "iyi ilerleme" kaydedildiğini açıkladı.

Frankfurt'ta gerçekleştirilen ve ECB Yönetim Konseyi üyelerinden 25'inin de katıldığı toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Lagarde, üzerinde çalıştıkları gözden geçirmenin, ECB'nin politikasına yaklaşımına yönelik neredeyse 20 yıldır yapılan ilk gözden geçirme olduğunu söyledi.

Gözden geçirmenin yılın ikinci yarısında tamamlanacağını aktaran ve hafta sonu yapılan görüşmeler konusunda da bilgi vermekten kaçındığı gözlenen Lagarde, ''Para politikası stratejimizin geleceğinin somutlaştırılması yönünde detaylı tartışmalar yaptık ve iyi bir ilerleme kaydettik.'' dedi.

Etiketler