E-ticaret satışlarını artırmak isteyenler dikkat!

Türkiye'de son zamanlarda gittikçe artış gösteren e-ticaret satışları mevsimsel olarak durgunluk göstermekte. Tatillerin başlamasıyla düşen e-ticaret satışları nasıl yükselir ve neler yapılmalıdır?

E-ticaret satışlarını artırmak isteyenler dikkat!

Her geçen yıl artış gösteren e-ticaret hacmi, pandeminin başlamasıyla daha çok ivme kazanmasına rağmen mevsimsel olarak satış durgunluğu gösterdi. Ticaret Bakanlığı Elektronik Bilgi Sistemi (ETBİS) verilerine bakıldığında geçtiğimiz yılda ülkemizde e-ticaretin genel ticarete oranı yüzde 17,7 seviyesindeyken, bahsedilen oran haziran ayında 15,4, temmuz ayında 14,4, ağustos ayında ise yüzde 16,7 seviyesinde kalmış durumda. 

e ticaret

Özel kampanyalar uygulayın

Sektörde yaz mevsimi boyunca pek çok kampanyaya yer verilmekte. Bu kampanyaları iyi gözlemleyerek kendi satış sayfanız için kendi kampanyanızı oluşturmalısınız. Satış sayfanızda uyguladığınız kampanyalar; hediye ürün, indirim veya diğer markalarla iş birliği olabilir.

Her kesime odaklanın 

Her ne kadar yazın tatil planları olsa da tatile çıkmayan kesim de oldukça fazla. Satışları sadece yaz mevsimine odaklı değil her kesimi düşünerek yapmalısınız. Tatil ürünlerinin yanında satışını gerçekleştirdiğiniz diğer ürünleri de ön plana çıkarmalısınız.

Sayfa güncel tutulmalı

E-ticaret sayfanızı güncel tutmak, mevsimsel olarak ilgi gören ürünleri her zaman ön planda tutmak fayda sağlayacaktır. Satılmayan ürünler üzerinde çalışılmalı, stokları ayırarak eksiklerin giderilmesini sağlamalısınız. Satışlarınızı böylece daha rahat görebilir, stok durumunu yakından takip edebilirsiniz.

E-ticaret satışlarını artırmak isteyenler dikkat! - Resim : 2

Görsellik ve ürün açıklaması

E-ticaret üzerinden yapılan satışların en önemli unsuru görsellik ve ürün hakkında yapılan açıklamadır. Görsel alıcının en çok dikkat ettiği şeylerden olurken açıklamanın da bir o kadar tatmin etmesi gerekmektedir. Satılan ürünün net ve her açıdan çekilmiş fotoğrafı kullanılmalı ve ürün boyutu, kullanma süresi, işlevi hakkında detaylı bilgi verilmelidir.

İşlerinizi tek platformdan yürütün

E-ticaret satışları gerçekleştirirken stok ve depo takibi, e-fatura, e-irsaliye gibi iş yükünüzü hafifletmeniz, işinize olan ilginizi ve verimi artırır. Aynı zamanda e-ticaret sitenizdeki verileri, tek platformdan yürütmeniz satış ve müşteri memnuniyetini de yakından takip etmenizi sağlar.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa