E-İhracat ile Para Kazanmak Mümkün Mü?

Alışverişin internet üzerinden yapıldığı, zaman ve mekân sınırlamasının olmadığı teknoloji devrinde e-ihracat ile para kazanma oldukça kolaydır. E-ihracat yapmak istediğiniz ürüne karar verdikten sonra, yapmanız gereken tüm prosedürleri tamamlayıp yurtdışına satış yapmaya başlayabilirsiniz.

E-İhracat ile Para Kazanmak Mümkün Mü?

Alışverişin internet üzerinden yapıldığı, zaman ve mekân sınırlamasının olmadığı teknoloji devrinde e-ihracat ile para kazanma oldukça kolaydır. E-ihracat yapmak istediğiniz ürüne karar verdikten sonra, yapmanız gereken tüm prosedürleri tamamlayıp yurtdışına satış yapmaya başlayabilirsiniz.

E-İhracat ile Para Kazanmak Mümkün Mü?

Türkiye’de son yıllarda oldukça popüler olan para kazanma yöntemlerinden biri e-ihracattır. E-ticaret olarak bu işe başlayıp, markasını büyüterek e-ihracat yapan firmaların sayısı oldukça fazladır. E-ihracat yaparak para kazanmak için bazı prosedürleri uygulamanız gerekir.

E-İhracata Nasıl Başlanır?

E-ihracatı yapabilmeniz için seçmeniz gereken 2 yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki, kendi web sitenizi kurmaktır. Diğeri ise, global pazar yerlerinden birinde kendi markanıza yer vermektir. İkinci yöntem Türkiye’de e-ihracat yapan firmaların sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir. Global Pazar yerlerinin tanınırlığını ve güvenilirliğini referans alarak belirli miktarlarda komisyona razı olup ürünlerin satışını daha kolay ve hızlı yapabilirsiniz.

Şirket Kurmak

E-ihracat yapmaya başlamak için, öncelikle şirket kurmanız gerekir. Şirket kurma zorunluluğu, yurtdışına satış yaptığınız ürünlerin faturalandırılması ve vergilendirilmesi içindir. E-ihracat için kurmanız gereken şirket türleri; anonim, limited ve şahıs şirketleridir.

Ürün Tedariği

E-ihracat yapmak istediğiniz ürünün ne olduğuna karar verdikten sonra, en önemli kısım bu ürünü tedarik etmenizdir. Satışını gerçekleştirmek istediğiniz ürünü en uygun ve güvenilir olarak nereden tedarik edebileceğinizi bulduktan sonra satış reklam ve pazarlama stratejilerini düşünmeye başlayabilirsiniz.

Satış Yeri Belirleme

E-ihracat yapmak istediğiniz ürünlerin satışını kendi web siteniz üzerinden mi yoksa, dünyaca bilinen e-ticaret sitelerinden mi yapmak istiyorsunuz, öncelikle bunu belirlemeniz gerekir. Kendi web siteniz üzerinden e-ihracat yapmak istiyorsanız, e-ihracat yazılımı ile web sitesi kurulumu yapmalısınız. Hedef ülkeye yönelik ödeme yöntemleri ve SEO içerikleri oluşturmanız gerekir. Global e-ticaret sitelerinde satış yapmak istiyorsanız, ürününüzü öne çıkaran özelliklerine değinmeniz ve ürün listelemelerine önem vermeniz gerekir.

Reklam ve Pazarlama Stratejileri

E-ihracatta sizi başarılı kılacak en önemli adım reklam ve pazarlamadır. Hedef ülkeye yönelik hazırlayacağınız reklam ve pazarlama stratejileri ne kadar başarılı olursa, markanızın gelişme ihtimali ve satışlarınız o kadar yüksek olur. E-ihracatta bütçenin ve zamanın büyük bir kısmı reklam ve pazarlama stratejilerine harcanmaktadır.

Kargo Firması Belirleme

E-ihracatta en son aşama olan kargo firmaları için Fulfillment servisinden yararlanabilirsiniz. E-ihracat yapan firmaların çoğu bu servis ile ürünlerin kargolanmasını yerinden kalkmadan halledebilmektedir. Bu servisin depolama ve kargolama işlemleri sayesinde daha uygun fiyata ve yorulmadan satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

En Karlı E-İhracat Ürünleri

E-ihracat yapmaya karar verenlerin en merak ettiği konulardan biri ise e-ihracat ile ne satılır?E-ihracatta başarılı olmak için hedef ülkenin tüketim alışkanlıklarına uygun olan ürünleri tercih etmeniz gerekir. Son yıllarda e-ihracatta yüksek kazançlar sağlayan kategoriler şunlardır:

·         Giyim ürünleri

·         Bebek ve çocuk ürünleri

·         Hediyelik ve dekoratif eşyalar

·         Ev tekstili ürünleri

·         Otomotiv aksesuar ve yedek parçaları

·         Elektronik eşyalar

Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi Nedir?

ETGB olarak bilinen Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi, çeşitli ulaşım yöntemleri ile yurtdışına giden ürünlerin gümrük işlemlerinde kullanılan gümrük beyannamesinin elektronik ortamda sağlandığı uygulamadır. E-ihracatın artış göstermesi ile birlikte uygulamaya geçirilen bu sistem, e-ihracatı kolaylaştırmakta ve zamandan tasarruf sağlamaktadır.

E-İhracat Devlet Teşvikleri

Devlet tarafından e-ihracat yapan şirketlere sunulan çeşitli teşvik ve primler bulunmaktadır. E-ihracat devlet teşvikleri şunlardır:

·         Şirket Satın Alma Desteği

·         Marka Tescil ve Korunma Desteği

·         Belge Desteği

·         Birim Desteği

·         Rapor Desteği

·         Reklam ve Tanıtım Desteği

·         Fuar Desteği

·         Sanal Destekler

E-İhracat Fatura Nasıl Düzenlenir?

E-ihracat yaparken fatura mükellefi olan kişiler, klasik ihracatta olduğu gibi fatura düzenlemesi gerekmektedir. Peki, e-ihracat faturası nasıl kesilir? Türkiye’de yaygınlık gösteren mikro e-ihracat gerçekleştiren kişiler, elektronik gümrük beyannamesi ile işlemlerini yürüttükleri için fatura kesmelerine gerek yoktur. Bu kişiler e-arşiv hazırlayarak satışlarını gerçekleştirebilirler.

E-ihracatta fatura mükellefi olup, gümrük beyannamesi ile satış yapan firmalar, e-fatura hazırlarken Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı uygulamayı kullanması gerekir. E-fatura oluştururken tüm bilgilerin doğru olarak girilmesi gerekir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan kontrollerin olumlu sonuçlanması durumunda e-faturanız hazır hale gelir.