Amazon Nedir? Amazon ile Para Kazanılır Mı?

Amazon nedir? Amazon ile para kazanılır mı? Dünyanın en büyük e-ticaret global Pazar platformu olan Amazon’dan satış yaparak para kazanmak mümkündür. E-Ticaret kavramı ile dünyaya ün salan Amazon birçok kişinin kazanç elde etmesini de sağlamıştır. İşte, Amazon hakkında bilmeniz gereken detaylar...

Amazon Nedir? Amazon ile Para Kazanılır Mı?

Amazon nedir? Amazon ile para kazanılır mı? Dünyanın en büyük e-ticaret global Pazar platformu olan Amazon’dan satış yaparak para kazanmak mümkündür. E-Ticaret kavramı ile dünyaya ün salan Amazon birçok kişinin kazanç elde etmesini de sağlamıştır. İşte, Amazon hakkında bilmeniz gereken detaylar...

Amazon Nedir? Amazon ile Para Kazanılır Mı?

E-ihracata başlamak isteyenlerin, şirketlerini büyütmek, markaların ününü ve satışlarını artırmak isteyen birçok firmanın ilgi odağı olmayı başaran Amazon ile para kazanmak için bazı adımları uygulamanız gerekir.

Amazon’dan Nasıl Para Kazanılır?

Dünyanın en global pazar satış yeri olan Amazon ile para kazanma için Amazon’da satıcı olmanız gerekir. Amazon’dan satış yapmak için seçebileceğiniz 2 satış türü bulunmaktadır. Bunlardan ilki; işletmeden müşteriye, diğeri ise işletmeden işletmeye satış yöntemidir.

Amazon Satış Hesabı Nasıl Açılır?

Amazon’dan para kazanmak için Amazon Celler Hesabı olarak bilinen satıcı hesabı açmanız gerekir. Peki Amazon Celler Hesabı nasıl açılır?

·         Cell.amazon.com adresine giderek “Register” sekmesine tıklamanız gerekir.

·         Karşınıza çıkan ekranda; ad-soyad, mail adresi ve şifre bilgilerini girmeniz gerekir.

·         Daha sonra tescil ülkesi olarak Türkiye’yi seçebilirsiniz.

·        Çıkan pencerede şirket bilgileri istenecektir. Buraya; şirket adı-ad, soyad veya sadece ad- soyad yazılması gerekir.

·     Bu aşamada iletişim ve adres bilgilerinizi doğru girmeniz gerekir. Bu kısımda telefonunuza bir doğrulama kodu gelecektir. Bu kodu ekranda istenen yere girerek bir sonraki işleme geçebilirsiniz.

·      Ödeme bilgileri olarak; kredi kartı ve banka bilgileri istenecektir. Bilgileri girdikten sonra, “Login with Amazon” sekmesine tıklayarak işleme devam edebilirsiniz.

·      Ödeme bilgileri girildikten sonra karşınıza çıkan Hyperwallet ekranında istenen güvenlik sorularının cevaplanması gerekir. Bu sorular cevaplandıktan sonra Amazon sizin adınıza Amerika’da bir banka hesabı açarak size IBAN bilgilerini göndermektedir.

·     Karşınıza çıkan ekranda United States sekmesine tıklayıp, size verilen IBAN bilgilerini girdikten sonra şirket vergi bilgilerinin doğru bir şekilde girilmesi gerekir.

·       Vergi bilgileri bölümü tamamlandıktan sonra, satışını yapacağınız ürünler hakkında bilgi vermeniz gerekir.

·    Son aşamada ise Amazon’un sizden istediği belgeleri sisteme yüklemeniz gerekir. Teyidi yapılan belgeler onaylandıktan sonra, sizde artık birer Amazon Celler olabilirsiniz.

Amazon İş Modelleri Nelerdir?

Amazon’dan satış yaparak para kazanabileceğiniz 3 iş modeli bulunmaktadır.

Online Arbitraj İş Modeli

Online arbitraj iş modelinde, Amazon’da indirimli ve kampanyalı ürünleri toplu olarak satın alıp, daha yüksek fiyatlara perakende olarak satış yapılmaktadır. Amazon’da e-ihracat yapan birçok firma bu iş modeli üzerinden para kazanmaktadır.

Private Label İş Modeli

Amazon üzerinden satış yapılan Private Label iş modeli aynı zamanda FBA olarak da bilinir. Peki AmazonFBA nasıl yapılır?Bu modelde kendi ürettiğiniz ürünleri kendi etiketinizle Amazon’un deposuna gönderilerek satışlar gerçekleştirilmektedir.

Dropshipping İş Modeli

Başka firmanın veya toptancının ürettiği malları kendi Amazon satış hesabınıza koyarak gerçekleştirilen satış yöntemidir. Bu modelde sayfanızda her satılan ürün için belirlenen kara sahip olabilirsiniz. 

Amazon Satış Ortaklığı Üyeliği Nasıl Yapılır?

Dünyada en büyük Pazar payına sahip e-ticaret sitesi olan Amazon’dan para kazanmanın yöntemleri oldukça fazladır. Satış hesabı ile çeşitli iş modelleri kullanılarak satış yapmanın dışında, satış ortaklığı üyeliği sayesinde de gelir elde edebilirsiniz.

Amazon satış ortaklığı yönteminde aktif sosyal medya kullanıcısı olmanız veya blog sayfanızın olması gerekir. Türkiye’de bu yöntemi kullanarak para kazanan birçok Influencer, Blogger ve Youtuber vardır. Bu yöntem; Amazon’da satışı yapılan ürünler seçilip, Amazon tarafından gönderilen ürün linki kendi sosyal medya kanallarınızda reklamı yapıldıktan sonra sizin aracılığınızla satılan her bir ürün için komisyon alarak para kazandığınız bir yöntemdir. Bunun için Amazon Associates sayfası üzerinden satış ortaklığı hesabı açmanız gerekir.

Amazon Mağaza Açma Ücreti Ne Kadar?

Amazon’da cazip fiyatlar ile mağazanızı oluşturabilir, dünyanın en büyük e-ticaret hacmine sahip olan Pazar yerinde satış yapabilirsiniz. Amazon mağaza açma ücreti aylık 99 TL’dir. Fakat satış yaptığınız her ürün için farklı bedellerde komisyon ücret kesintileri yapılmaktadır.  Amazon ürün komisyon oranları her kategoride farklı olarak belirlenmektedir. Elektronik ürünler için %6 olan komisyon ürünleri diğer kategori ürünleri için %10’dur.