O sektör 9,6 milyar dolar kazandırdı!

TİM verilerine göre, elektrik-elektronik sektörü, geçtiğimiz ayda yüzde 4,3 artış gösterdi ve 1 milyar 256 milyon dolarlık ihracata imza attı.

O sektör 9,6 milyar dolar kazandırdı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, elektrik-elektronik sektöründe yapılan ihracat ağustos ayında yüzde 4,3 seviyesinde arttı.

Elektrik-elektronik sektörü, bu yılın başından ağustos ayına kadar 1 milyar 256 milyon dolarlık ihracata imza attı. 2022 Ocak-Ağustos döneminde geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 6 seviyesinde artış kaydedildi ve 9 milyar 620 dolarlık ihracat gerçekleşti. Elektrik-elektronik sektöründe böylelikle hem ay bazında hem de yıl bazında ihracat artmış oldu.

Elektrik-elektronik sektöründe yapılan ihracat en çok İstanbul'da

Elektrik-elektronik sektöründe geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ihracatın büyük bir kısmı İstanbul'dan yapıldı. İstanbul'dan yapılan ihracatın maliyeti ise 623 milyon dolar. Ardından 184 milyon dolarla Manisa'da gerçekleştirilen ihracat, Ankara'da 75 milyon dolar olarak kaydedildi.

2022 Ocak-Ağustos döneminde sektörde yapılan 9,6 milyon dolarlık ihracatın 4,8 milyar doları İstanbul'dan gerçekleştirildi. 1,3 milyon doları Manisa'dan yapılırken, 544 milyon doları da Denizli’den yapıldı.

O sektör 9,6 milyar dolar kazandırdı! - Resim : 1

En çok dış satımı yapılan ülke Birleşik Krallık oldu

Elektrik-elektronik sektöründe geçtiğimiz ay en fazla dış satımı yapılan ülke Birleşik Krallık olarak kaydedildi. Ülkeye yapılan ihracatın maliyeti ise 129 milyon dolar. Ardından 110 milyon dolarla Almanya ve 68 milyon dolarla Fransa geldi.