Döviz Kurları Faiz Kararına Direniyor! Dolar, Euro, Sterlin'de Son Gelişmeler!

Döviz piyasalarında Dolar, Euro, Sterlin ve diğer döviz kurlarında hareketlilik sürüyor. TCMB'nin 500 baz puan faiz artırmasının ardından döviz kurlarının yükselişinin devam etmesi yatırımcıların risk iştahında ciddi baskı oluşturuyor.

Döviz Kurları Faiz Kararına Direniyor! Dolar, Euro, Sterlin'de Son Gelişmeler!

Döviz kurları, Türk Lirası karşısında değerlerini her geçen gün yukarı taşımaya devam ediyor. Dolar, Euro, Sterlin ve diğer döviz kurlarının 23 Eylül Cumartesi günündeki güncel fiyatlarını sizler için derledik...

Dolar'ın Yükselişi Ne Zaman Duracak?

Önceki gün kapanışını  27,1418 TL'den yapan Dolar'ın, alış fiyatı 27,1357 TL'ye çıkarken satış fiyatı ise 27,1479 TL'ye yükseldi. Dolar'ın TL karşısında yükselişini durdurmak için ekonomik istikrar ve güveni artırmak önemlidir. Bunun için en önemli adımlardan biri, sıkı mali ve para politikaları uygulamaktır. Ayrıca dış ticaret dengesini koruyarak cari açığı azaltmak, yabancı yatırımcıları çekmek ve ihracatı artırmak da etkili olabilir. Ayrıca, siyasi istikrarın sağlanması, hukukun üstünlüğünün korunması ve güvenilirlik ilkesine dayalı bir ekonomik politika izlenmesi önemlidir. Yatırımcıların ve uluslararası piyasaların güvenini kazanmak, doların yükselişini engellemek için kritik bir faktördür.

Euro'nun TL Karşısındaki Egemenliği Devam Ediyor

Haftanın son işlem gününü 28,9323 TL'ye çıkarak yapan Euro'nun, alış fiyatı 28,8574 TL'ye gerilerken satış fiyatı ise 29,0073 TL'ye çıktı. 

Sterlin Ayakta Kalacak Mı?

Döviz kurlarında en ön sırayı kimseye kaptırmayan Sterlin, TL karşısında hafta kapanışını 33,2443 TL ile yaptı. Güncel olarak Sterlin'in, alış fiyatı 33,2256 TL olurken, satış fiyatı ise 33,2632 TL'ye oldu.

Etiketler