Dolar endeksi çakıldı!

Dolar kuruna yatırım yapan kişiler tarafından her gün günlük dolar kuru fiyatı araştırılmaktadır. Bugün dolarda rüzgar tersine döndü.

Dolar endeksi çakıldı!

Son zamanlarda yaşanan Rusya ile Ukrayna Savaşı öncesi ve FED tarafından alınan faiz kararı sonrası dolar yükselişine devam ediyordu. Dolar endeksi son zamanlarda son 20 yılın zirvesine yükseldi. FED Faiz artışının Aralık ayında duracağı ya da azaltılacağıyla ilgili yapılan tahminler dolar endeksini düşürdü. Dolar endeksi bu kararlardan sonra 110 seviyesinin altına kadar indi. Geçtiğimiz gün ise Euro ve Dolar fiyatı yeniden eşitlendi. Fakat bugün sabah saatlerinde dolar resmen çakıldı. Dolar 18,6080 TL’den işlem görmekle beraber Euro da 18,5370 TL’den işlem görüyor.

FED Faiz kararlarında yapılacak yumuşamayla ilgili beklentiler dolar endeksinin gerilemesine neden oldu. Yaklaşık olarak bir ayın ardından dolar ve euro eşitlendi ve altın piyasalarında rahatlama yaşandı.

Dolar endeksi düştü

Dolar endeksi düştü

Özellikle son bir aydır rekor kıran ve yükselen dolar endeksi 110 seviyesinin altına kadar düştü. Doların, euro, sterlin, yen gibi para birimine karşı performans gösteren dolar endeksi en son 20 Eylül tarihinde 109,8’den işlem görmüştü. Fakat şuanda 110 seviyesine kadar düşmesi herkesin özellikle yatırımcının endişelenmesine neden oldu.

GÜNCEL DÖVİZ KURU İÇİN TIKLAYINIZ

Dolar endeksinde yaşanan gerileme FED faiz artırımlarının sabit kalacağı yönünde beklentiye neden oldu. FED tarafından yapılan toplantıda 75 baz puanlık artış yaşanacağı düşünülürken, Aralık ayında bu durumun daha da düşeceği söylentiler arasında yer almayı başardı.