Dolar/TL'de Kademeli Yükseliş Devam Ediyor: Piyasalarda Son Durum!

Dolar/TL, günün başlangıcında artan bir momentumla yükselişe geçti ve şu an itibariyle 28,7170 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL'de Kademeli Yükseliş Devam Ediyor: Piyasalarda Son Durum!

Dolar/TL, dün düşüş eğiliminde hareket ederek günü önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 28,6523 seviyesinden tamamladı.

Dolarda Yeni Günün Başlangıcı

Bugün, dolar/TL yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 28,7170 seviyelerinden işlem görüyor. Avro/TL önceki kapanışının hemen altında 31,1360, sterlin/TL ise yüzde 0,2 değer kaybıyla 35,5590 seviyelerinden satılıyor.

Uluslararası Piyasalardaki Gelişmeler

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 104,4 seviyesinde bulunuyor. Analistler, ABD ekonomisindeki yavaşlama sinyalleri ve Fed'in faiz politikasındaki belirsizlik nedeniyle piyasalardaki oynaklığın arttığını belirtiyor.

Fed ve TCMB Beklentileri

 ABD'de açıklanan verilerin iş gücü piyasasındaki yumuşama eğilimini sürdürdüğüne dikkat çeken analistler, Fed'in faiz politikasına ilişkin belirsizliğin piyasalardaki yönü etkilediğini ifade ediyor. Para piyasalarında Fed'in aralık toplantısında faizi sabit bırakacağına dair genel bir beklenti hakimken, Haziran ayında faiz indirimi olasılığının yüzde 85 olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye'den Gelen Veriler

TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, dolar/TL beklentisi cari yıl sonu için 29,9961, 12 ay sonrası için ise 39,6182 TL olarak belirlendi.

Teknik Analiz ve Gündem

Teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 puan seviyelerinin destek, 105 ve 106 puanın direnç konumunda olduğunu belirten analistler, bugün yurt içinde sakin bir veri gündeminin yanı sıra, Avro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini vurguluyor. İsrail-Filistin çatışmasına dair haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiği belirtiliyor.

Etiketler